Berbec Taur Gemeni
Rac Leu Fecioara
Balanta Scorpion Sagetator
Capricorn Varsator Pesti

Link-uri
Balanta Scorpion Sagetator

BALANTĂ

 

 

Cum să recunosti un nativ din Balantă

 

Balantele detestă să fie nepoliticoase, dar vor indrepta tabloul stramb de pe peretele casei tale si iti vor da mai incet televizorul. Balantele iubesc oamenii, dar urăsc multimile. Ca niste porumbei ai păcii, acesti nativi umblă să medierze si să impace persoanele certate, dar lor le place la nebunie o ceartă strasnică in care să fie implicati. Sunt blanzi si plăcuti, dar pot fi si posomorati si nu suportă să primească ordine. Balantele sunt extrem de inteligente, iar in acelasi timp sunt incredibil de naive si credule. Vorbesc pană te innebunesc de cap, dar au un talent minunat de a sti să asculte. Balantele sunt persoane agitate, dar rareori se grăbesc sau se pripesc. Nu mai intelegi nimic? E si firesc. Această zodie are o inconstantă care te poate scoate din minti si ii bulversează pe nativi la fel de mult cat pe ceilalti.

Multi iti vor spune că Balanta e numai iubire si frumusete si drăgălăsenie si lumină. E adevărat, pană la un punct, si nu prea. Doar pentru că simbolul zodiei e strălucitorul cantar al justitiei nu inseamnă că nativii sunt intotdeauna perfect echilibrati. Du-te la o farmacie si roagă pe cel care lucrează acolo să te lase să vezi cum cantăresc componentele preparatelor. Spune-i că vrei să afli cum "functionează" mătusa Martha. Ai să vezi de cate oscilatii e nevoie pană ca cele două talere ale cantarului să fie in echilibru perfect. După acest experiment vei sti că Balantele sunt calme, echilibrate, drăgălase, politicoase si fermecătoare doar din cand in cand. in restul timpului, ele sunt enervante, certărete, incăpătanate, agitate, deprimate si confuze. Nativul e acum asa, acum invers, dar după un timp, apare si momentul de echilibru perfect.

Ca să-ti dai seama care sunt trăsăturile fizice caracteristice acestor oameni trebuie să te concentrezi la fel de tare ca si atunci cand e vorba de personalitatea lor. Nu prea există trăsături tipice Balantelor, decat dacă punem la socoteală gropita lui Venus. Chipul lor e in general echilibrat, plăcut, dar nu remarcabil, asa că mai bine incepem cu gropitele. de obicei vei descoperi două in obraji sau una in barbă. Dacă nu le găsesti pe fată, caută la genunchi. Multe Balante fac gropite la genunchi. Fii discret, dar verifică. Nu te descuraja dacă persoana are gropite la genunchi dar nu s-a născut in octombrie,. Cu sigurantă are un ascendent in Balantă.

După ce ai verificat chestia cu gropitele, vei observa că chipul nativilor poartă intotdeauna o expresie plăcută. Chiar si atunci cand Balanta e furioasă, ea va reusi cumva să pară blandă, sau măcar neutră.. Vocile celor dominati de Venus sunt de obicei dulci si limpezi ca un clopot, iar ei rareori le ridică pentru a tipa sau urla. O Balantă e singura fiintă de pe lume care poate spune "Te urăsc si am să-ti trag un pumn in nas de să te umplu de sange" cu tonul cu care ar recita "Pe langă plopii fără sot". Gura lor are de obicei o formă arcuită, iar buzele sunt de culoarea visinatei. De fapt, chipul tipic unei Balante iti poate aminti uimitor de tarte de o cutie cu bomboane, sau un fursec. Unii arată ca niste acadele umane sau o inghetată de caramel cu multă friscă deasupra. Acestea sunt si lucrurile după care se dau in vant, de altfel, iar dacă o Balantă citeste asta cu sigurantă salivează deja.

Femeile sunt aproape intotdeauna drăgute, iar bărbatii sunt de obicei frumosi. Totusi, nu toti oamenii frumosi din lume sunt născuti in Balantă. Frumusetea venusiană e ceva aparte si uneori nu e usor de recunoscut. Secretul e să te gindesti la expresiile drăgălase ale lui Dwight Eisenhower si Brigitte Bardot si atunci ii vei descoperi. Problema e că uneori femeile arată ca Eisenhower iar bărbatii ca Brigitte Bardot.

Nu vreau să spun că femeia Balantă e masculină. Majoritatea lor aproape că sunt chiar mai feminine decat e in stare să suporte un bărbat normal. Si cu sigurantă nu vreau să spun bărbatii din Balantă sunt feminini. De obicei sunt niste masculi foarte virili. Dar nu se poate nega faptul că au o puritate a trăsăturilor care te impiedică să-i confunzi cu vreun boxer sau campion de lupte. Chiar si acel rar exemplu de Balantă despre care se poate spune că e urată are o expresie atat de fermecătoare, incat esti convins că chipul ei trădează un caracter foarte frumos.

Nu vei cunoaste o Balantă al cărei zambet să nu fie ca un nor moale si alb. Acel suras venusian poate topi o ciocolată de la cinci metri distantă. Cand isi face aparitia, are puterea să transfigureze chiar si cele mai sterse sau chiar uratele trăsături.

Majoritatea Balantelor sunt mai degrabe pline de curbe decat de unghiuri. Părul lor e deseori ondulat. Nu sunt neaparat grase (desi un ascendent in Taur poate produce si asemenea specimene). Totusi, uneori iti fac figura, tin regim si apoi au o siluetă chiar subtire. Dar chiar si atunci, curbele tot vor rămane acolo, trupul lor arătand ca o clepsidră suplă. Ca s-o luăm din nou drept exemplu pe Bardot, in nici un caz nu poti spune despre ea că e grasă, dar nici nu poti spune că e slabă. Mai există o caracteristică a Balantelor, care te va face să le recunosti imediat. Vei observa rasul lor viu, clocotitor, plin de veselie. O dată ce-l auzi, nu-l vei mai uita usor.

Acuma, ai putea crede că e o binecuvantare să te nasti atrăgător si cu gropite, să cauti corectitudinea si frumusetea, să fii plăcut si usor de multumit. ti-ai putea inchipui că blandetea si inteligenta, gratia si compasiunea sunt adevărate daruri de la vreo zană - nasă. Asa si e. Cand talerele balantei sunt echilibrate iti vine să crezi că ai intalnit un inger coborat din Paradis. Problema e zana aceea care tot inclină talerele, ba intr-o parte, ba in alta. Parcă nu se poate hotăra dacă a făcut o greseală sau nu si transmite indecizia asta si nativilor din Balantă. Mai intai vor turui intr-una, monopolizand conversatia. Apoi vor asculta atent, cu un interes care te flatează. Cand altii se ceartă, Balanta va juca rolul pacifistului, linistind pe toată lumea. Apoi se vor intoarce brusc la 180 de grade si vor lua cu bună stiintă partea oponentului tău, starnind o discutie aprinsă numai de dragul scandalului. Nativii caută armonia. Totusi, multi se dedau la excese de mancare, băutură sau amor fizic, dand complet peste cap talrele alea, ca să nu mai vorbim de armonia care zboară pe fereastră.

Zile, săptămani si chiar luni la rand Balanta poate fi prea ocupată ca să se distreze. Va lucra pană tarziu in noapte si se va trezi o dată cu răsăritul soarelui. Te oboseste numai să o privesti. Apoi, brusc, se va tranti intr-un fotoliu si va spuna: "Sunt frant!". O dată ce au făcut asta, nu-i mai vezi miscand nici un muschi. Va fi un efort pentru nativ si să ridice lingura sau paharul la gură (dar vor reusi). Dacă e prin preajmă cineva dispus să ii servească, nativii vor pretinde ca acea persoană să facă totul pentru ei. Cand cade in letargie, Balanta nu mai poate fi miscată nici cu buldozerul. Va vorbi, va citi, va căsca, va motăi, se va uita la televizor sau se va uita pe fereastră si abia va fi in stare să se tarască in dormitor (dar va reusi). Toată cicăleala sau tipetele din lume nu o vor impresiona. E ca si cum ar fi pe altă lume. După un timp, cand si-a refăcut fortele, va simti un val de energie si va porni din nou la treabă intr-o viteză nebună. Din nou va munci ca un rob, păstrand echilibrul in mod miraculos, in timp ce isi planifică sarcinile cu usurintă eficientă. Desi Balanta nu e un semn dublu, majoritata prietenilor lor au impresia că de fapt cunosc două persoane complet diferite. Spune cuiva care a cunoscut o Balantă in perioada sa de activitate intensă că acest om e lenes si te va privi ca pe un om nebun.

Balantele stiu din instinct că, pentru a păstra armonia trupului trebuie să alterneze pasele active cu odihnă completă. Aranjarea specială a genelor si celulelor lor cere cu insistentă acest lucru si majoritatea nativilor sunt foarte priceputi la păstrarea delicatului echilibru al fizicului lor. Totusi, armonia mintii si emotiilor nu e la fel de instinctivă. Nativii pot vărsa rauri de lacrimi coplesitti de emotie, in clipa următoare pot fi usturător de sarcastici, ca apoi să devină veseli si vioi ca niste cintezoi. Sentimentele Balantei sunt foarte profunde, indiferent care dintre ele o cuprinde intr-un moment sau altul. in plus, ea are o atitudine filozofică fată de bucurii si tristeti, atitudine care in final echilibrează lucrurile.

Instinctul ii păstrează pe nativi sănătosi din punct de vedere fizic si mintal. De obicei reusesc să evite bolile grave. Cea mai mare amenintare pentru sănătatea lor e excesul de un fel sau altul. Consumul de dulciuri poate provoca obezitate, probleme stomacale si dermatologice. Excesul de alcool poate duce la grave afectiuni ale rinichilor si vezicii urinare, care au ca rezultat violente dureri de cap. Depresiile pot provoca iritatii pe piele sau chiar eruptii purulente. Partea sensibilă a trupului lor e pieptul si uneori pot apărea probleme la tălpi si la intestine, desi acestea nu sunt foarte răspandite printre nativi. Multi dintre ei suferă de ulcer, nu atat din cauza stressului, cat din cauza exceselor alimentare si din cauza emotiilor lor fluctuante si puternice. in general, Balantele sunt mai sănătoase decat majoritatea oamenilor, cu conditia să nu se epuizeze si să nu uite să-si facă perioadele de odihnă completă. Efectul pe care-l au linistea si armonia supra sănătătii venusienilor e miraculos. Cand sunt bolnavi, ei au nevoie de lungi perioade de odihnă, fără situatii stressante emotional, in care să fie inconjurati de cărtile favorite, muzică lentă si cuvinte linistitoare. O asemenea atmosferă ajută intotdeauna Balanta să se pună rapid pe picioare.

Personalitatea Balantei e alcătuită din cantităti aproape egale de bunătate, blandete, corectitudine, spirit de contradictie, incăpătanare crancenă, logică filozofică si nehotărare. Să luăm de exemplu spiritul de contradictie. Balanta se va certa cu tine pe un subiect banal cum ar fi cat e ceasul, dacă ea consideră că al tău a rămas in urmă cu două secunde. Nu-ti inchipui că ai să scapi cu generalizări de genul "Adolescentii distrug tara". iti va fi servită o dizertatie bine documentată si amănuntit gindită despre rolul benefic al adolescentilor si tinerilor in societate. Să nu spui niciodată pe ton lejer "E o prostie să locuiesti la oras cand poti locui la periferie. Nici nu se compară!". Mai ales ultima remarcă e o greseală imensă. E de-ajuns să pronunti cuvantul "comparatie" si nativul din Balantă se va dezlăntui. Poate face comparatii toată noaptea, cu pauze pentru gustări. Nu ar avea nici o importantă dacă ai sustine contrariul, căci Balanta ar tine un discurs argumentand in favoarea ideii opuse. in fond, nu-i pasă de partea cui e intr-o discutie in contradictoriu, atata timp cat e in tabăra opusă. Uneori, dacă se plictiseste, poate schimba "taberele" in toiul discutiei. Spune-i că-ti place un film si iti va spune ce defecte are. Critică-l si el il va lăuda. in tot acest timp, va incerca să rămană corect. Balantei ii e groază să fie considerată o persoană cu prejudecăti, la fel de mult pe cat ii e groază de acuzatiile nedrepte si credinta oarbă.

E o trăsătură admirabilă, desigur, dar atata balans al talerelor poate scoate din minti o persoană optimistă si chiar poate impinge Balanta intr-o stare de constantă nehotărare. Chiar si cei mai controlati venusieni detestă să ia decizii intr-o clipă, fără să ia in considerare toate posibilitătile. Pentru ei, corectitudinea e un adevărat fetis. Un general născut in Balantă este un excelent strateg, iar planificarea lui atentă poate castiga o bătălie ianinte chiar ca ea să aibă loc. Totusi, in sinea lor, acesti nativi urăsc vărsarea de sange. Numai gindul la război le face rău. Capacitatea lor de a vedea o problemă din toate unghiurile, de a calma temperamentele violente si de a linisti fac din venusinei cei mai buni mediatori, capabili să reunească oameni car se urăsc si nu au incredere unii in altii si de a-i face să coopereze in armonie. Un ofiter născut in octombrie va lăsa pe altii să ia decizii rapide, in focul luptei, in timp ce el va pune la cale sclipitoarele manevre strategice care vor salva milioane de vieti si vor duce si la castigarea războiului.

Din cauza acestei probleme pe care o au cand e vorba să ia o decizie, Balantele pot ajunge să intarzie la servici fiindcă nu s-au putut hotăra dimineată dacă să-si pună mai intai papucul stang sau pe cel drept. Chiar si in cazul venusianului mediu, vei observa această tendintă de a cantări lucrurile si a despica firul in patru pană te apucă nebunia. Va spune: "Dacă faci asta, se va intampla cutare si cutare. Pe de altă parte (aceasta e una dintre expresiile lor favorite!), dacă faci invers..." Nimic nu e mai chinuitor decat să urmăresti un nativ incercand să ia o hotărare. Si nici nu-i place să fie grăbit sau influentat cand ia o hotărare. Dacă nu ai răbdare poti transforma Balanta intr-un munte de incăpătanare pe langă care Taurul pare un naiv numai bun de invartit pe degete. Nerăbdarea e o trăsătură pe care majoritatea venusienilor nu pot să o suporte. Persoanele superficiale, pripite, impulsive, care nu se gindesc la consecinte ii scot din minti pe cei din Balantă.

Partea amuzantă e că venusienii vor nega intotdeauna imediat cand sunt acuzati de indecizie. Nu-i lăsa să te vadă zambind. in traducere, asta inseamnă că, desi le ia o perioadă de timp diabolic de lungă ca să ia o decizie (lucru pe care se fac că-l uită), o dată ce au ajuns la o concluzie, ei răman fixati la ea. Dacă ii dai timp, nativul va pune in aplicare decizia finală cu o asemenea convingere incat ajunge să creadă că e o persoană fermă, cu mare putere de decizie. Oricum, cand spune că nu e deloc nehotărat nu face decat să starnească una dintre controversele pe care le iubeste atat de mult. Cand iti contrazice analiza astrologică, spunei cu ingimfare: "Mă asteptam să adopti atitudinea asta. Balantele se contrazic intotdeauna din orice." Asta il va face să se urce pe pereti de nervi, dar il va face să isi dea seama care e adevărul si pentru el adevărul e foarte important. Nu strică nici să-i atragi atentia că nu e corect din partea lui să nu ia in considerare argumentele ambelor părti. Pană la urmă va vedea logica rationamentului.

Putini dintre cei născuti in Balantă sunt excentrici sau ostentativi. in general ei detestă manifestările publice de furie sau pasiune, asa cum detestă si exagerările. Au o capacitate de concentrare fantastică si le place să mediteze la subiecte profunde. Au o afectiune innăscută pentru cărti si un respect adanc pentru cuvantul tipărit. Aproape sigur vei găsi o bibliotecă bine garnisită in casa fiecărei Balante.

Venusianul adoră armonia sunetelor, a culorilor, poezia si folosirea corectă a cuvintelor, atat in scris cat si in discutii. Indiferent de imaginea pe care o proiectează in societate, nativul din Balantă e indrăgostit de tot ce e bun si curat, frumos si plăcut. in adancul său el are suflet de artist. Muzica linistită, blandă, conversatia interesantă, mancarea bună si vinul de calitate sunt pentru el un adevărat balsam. Mintea lui e sclipitoare ca diamantul dar fină ca suprafata opalului.

 

 

Bărbatul din Balantă

 

Vei primi o groză de sfaturi de la acest bărbat. Va avea solutia perfectă pentru toate problemele tale si cate un răspuns pentru toate intrebările pe care le pui. Dar n-are rost să te astepti ca el să fie intruchiparea tutror viselor tale din adolescentă. El va schimba cateva dintre ele ssi-ti va aduce contraargumente la altele. Bărbatul din Balantă poate fi la fel de nervos si iritbail ca un crocodil căzut in urzici, iar obiceiul lui de a găsi motivatii rationale pentru orice, inclusiv pentru dragoste, te va face să te urci pe pereti, sau să renunti la luptă.

Totusi, trebuie să te previn că, o dată ce ai fost prinsă si infăsurată in farmecul venusian, nu va fi usor să te rupi din mreje. Ar fi mult mai usor să te eliberezi dintr-o capcană pentru ursi decat să scapi de un bărbat din Balantă. Dacă vei incerca să fugi, te va convinge să rămai cu argumente atat de logice si inteligente, incat n-ai nici o sansă să le combati decat dacă ai absolvit Dreptul la Harvard. Pe langă faptul că-si va folosi forta inegalabilă a ratiunii sale, va deveni atat de dulce si bland incat vei uita instabilitatea firii lui, care te-a innebunit inainte. Apoi iti va zambi si inima ta se va topi.

Din acea clipă, ai pierdut bătălia. Visele lui vor deveni si ale tale si nimic nu va conta mai mult pentru tine decat să-l faci fericit. Vei astepta aparitia acelui zambet si vei avea nevoie de el asa cum un călător insetat are nevoie de apă. Numai o femeie cu inima de piatră poate rezista surasului unui nativ din Balantă si chiar si ea va trebui să-si adune toată hotărarea ca să nu se simtă electrizată de puritatea acelui zambet. Farmecul Balantei nu e hipnotic, ca cel al Scorpionului. Atracaia lui e logică si reală, deloc supranaturală. N-are nici o legătură cu magia neagră, ci doar cu bunul simt de a ceda in fata aurei lui ceresti.

Pe de altă parte, vor fi momente cand talerele Balantei vor oscila nebuneste, umplandu-i comportamentul de contradictii. Va trebui să tipi la el, să-l impingi in lac sau să stai in cap ca să-i atragi atentia si să-l obligi să facă o miscare. Nu fi atat de naivă incat să-ti inchipui că dragostea va fi lină si linistită, chiar dacă el e dominat de Venus. Dacă esti pusă la punct cu mitologia, stii că Venus avea si ea zilele ei proaste. Totusi, cand tlarele se echilibrează, viata alături de acest bărbat poate fi la fel de imbătătoare ca o cupă cu ambrozie, plină de ras si o libertate relaxată cunoscută doar zeilor din Olimp.

Să ia o hotărare este pentru un bărbat din Balantă la fel de greu ca imblanzirea unui taur furios si chiar si după ce a a făcut-o, e posibil să-si schimbe brusc decizia dacă are impresia că a comis o greseală.

Cuvintele "dragoste" si "Balantă" sunt practic sinonime. Balanta a inventat iubirea si a rafinat-o aducand-o la rang de artă mai bine chiar decat Leul, Scorpionul si Taurul, ceea ce spune multe. Delicatele strategii ale lui Cupidon sunt innăscute in nativul din Balantă. El va folosi fiecare truc cu o usurintă uluitoare si rareori se va intampla să nu-si cucerească fata dorită. Totusi, o dată ce se intamplă asta, nu e intotdeauna sigur ce să facă cu ea. După ce a fermecat-o in asemenea hal incat i s-a supus de bună voie, el ezită. Să profite de starea ei de neajutorare sau să o ceară de nevastă? Sau amandouă? Sau nici una? Si asa incepe lupta interioară, iar viata in grădina Edenului cu acest Adam devine mai putin extatică decat te asteptai.

Nativul nu-si va pierde interesul fată de sexul opus decat cand va avea cel putin nouăzeci de ani. Dacă are o căsnicie fericită, acest interes va fi pur academic, dar subiectul nu-l va plictisi niciodată, chiar dacă se reduce la speculatii nevinovate.

Deoarece arta amorului fizic este un talent innăscut, manifestat socant de devreme la masculul din Balantă, si avand in vedere că excursiile lui in jungla plăcerilor sunt aproape intotdeauna incununate de succes, el se alege cu o groază de liane prinse de el. Acest bărbat detestă să rănească sentimentele cuiva, desi e complet inconstient de ravagiile făcute cand e pus pe hartă. Nu suportă să spună nu si rareori isi dă seama că amanarea e mai crudă decat o ruptură rapidă a unei legături amoroase care n-are nici o sansă de reusită. Numai un Vărsător poate fi si mai ezitant cand e vorba să facă o miscare drastică, intr-o directie sau alta. Dacă Balanta simte că e nedrept fată de cineva din viata lui, fată de tine sau de un fost iubit de-al tău proaspăt părăsit, indecizia lui dureroasă va fi nesfirsită. Pentru el, să fii incorect fată de cineva e o chestiune cam la fel de gravă ca o crimă. Refuzul lui de a fi crud il poate impinge să incheie o căsătorie destinată esecului sau il poate face să piardă iubirea vietii lui. Rezolvarea pentru ambele situatii este să se descotorosească de falsele sentimente.

Nimeni nu poate nega tendinta bărbatilor din Balantă de a fi usuratici, mai ales la tinerete. Impulsul lor natural este să cantărească din priviri fiecare a treia sau a aptra femeie intalnită si să cantărească posibilitatea ca ea să fie perechea lor de suflet. Deseori, ei confundă ingrozitor prietenia cu dragostea. Surprinzător e faptul că rareori se aleg cu inimile frante, in ciuda acestor experimentări si rătăciri. Bărbatul din Balantă e capabil să uite cu o repeziciune de-a dreptul jignitoare si e incapabil prin firea lui să regrete amintirea vreunei iubiri neimpărtăsite sau a unei idile imposibile. Probabil că se va alege cu cateva vanătăi pe suflet, dar nu va rămane cu răni permanente, decat in cazuri cu totul iesite din comun. Atunci, durerea poate fi inimaginabil de devastatoare. Dar acest lucru se intamplă extrem de rar. Mai degrabă ai sanse să descoperi un nativ bun la suflet prins in ghearele unei femei hotărate pană la obsesie, care l-a făcut să creadă că dacă ar părăsi-o ar comite un păcat la fel de mortal ca incălcarea tuturor celor zece porunci deodată. Prins intr-o astfel de plasă, el poate fi un nefericit prizonier al iubirii. Dar ambele extreme constituie exceptii si majoritatea bărbatilor din Balantă reusesc să-si păstreze suficientă libertate ca să se bucure de dragoste fără a se lăsa imobilizati de legături sentimentale.

Nativul nu e prea interesat să-ti afle secretele. Poate părea că e, la prima vedere, dar, dacă te uiti mai atent, vei vedea că deseori el nu observă lucruri care se petrec chiar sub nasul lui. Desi te va contrzice pană in panzele albe, scopul lui nu e să afle motivatiile tale personale, ci să adune date astfel incat, pe baza unor teorii abstracte, să ajungă la o concluzie echilibrată. intrebările lui nu au drept scop să scoată la iveală nevrozele personale ale interlocutorului. Va discuta argumentele pro si contra cu o logică sclipitoare si ascutită, iar concluzia lui va fi de obicei cinstită, corectă, de bun simt si practică. Dar nu are inclinatia de a descoperi nuantele personale sau hătisurile emotionale care zac dincolo de suprafată. Lui ii sunt suficiente faptele si atat. Simte instinctiv că o asemenea examinare psihologică il depăseste si asa si este.

Dacă esti extravagantă, va deduce că arunci cu bani in stanga si-n dreapta si, in consecintă, nu constitui un risc acceptabil pentru acordarea unui credit. Faptul că tu cauti securitate emotională risipind bani nu intră in zona lui expertiză. Doar nu e psihoterapeutul tău. Dacă esti zgircită, iti va examina slăbiciunea pentru a-ti evalua cat mai corect obiceiurile. Nu are nici o dorintă să-ti descopere frica secretă de a-ti pierde independenta devenind săracă. Promiscuitatea il va face să-i infiereze pericolele, frigiditatea va provoca discutii si mai lungi despre izolarea de oameni. Dar va evita să afle ce traume au provocat-o pe prima sau de adanc inrădăcinatele complexe care au declansat-o pe a doua. Balanta e judecătorul. ai să vezi multi judecători dand decizii drepte, bazate pe cantărirea faptelor prezentate in dosar, dar nu multi dintre ei te vor intreba de ce culoarea rosie iti provoacă nervozitate, sau iti vor intelege pornirea de a-ti lăsa sotul să doarmă pe presul din fata usii cand poartă pijamalele cu dungi rosii. Nu uita niciodată că Balanta se implică intr-o controversă doar din curiozitate pur abstractă. El pare a fi profund, dar nu e. Si nici nu e chiar atat de băgăret si barfitor pe cat pare. Să scoti de la un nativ un secret care i-a fost incredintat e ca si cum ai reusi să treci de secretul confesiunii.

Toate acestea il fac să fie foarte de incredere, dar sentimentele tale pot avea de suferit. Poti să i te confesezi linistită. Dar vei suferi cand nu va simti cele mai intime nevoi ale tale. Vrea să te multumească, dar rareori are suficientă putere de intelegere pentru a percepe sperantele tale secrete si pentru a-ti satisface toate dorintele ascunse (cu exceptia cazului in care are un ascendent intr-un semn de apă). Numai pentru că e un amant excelent din punct de vedere tehnic nu inseamnă că iti simte si intelege stările de spirit. Are destule bătăi de cap cu ale lui. Nimic nu poate fi mai enervant decat să alergi la el ca să-i spui cum cineva te-a rănit profund. Tu cauti intelegere si compasiune si ce obtii? Prima lui intrebare va fi: "Ce i-ai făcut persoanei respective?" Apoi iti va arăta care este partea ta de vină pană cand tie o să-ti vină să urli de indignare frustrată. N-ai decat! El tot nu va fi părtinitor dacă i se va părea că ai fost nedreaptă, iar implicatiile emotionale ii vor scăpa cu desăvarsire.

Faptul că nativul din Balantă nu e constient de nevoia partenerei de a fi inteleasă in profunzime duce invariabil la probleme. Poate părea incredibil că poate avea atata intuitie cand e vorba de lucruri abstracte, că poate fi atat de logic in deductiile lui sclipitoare, că poate fi atat de capabil de cantărire limpede, lucidă si lipsită de prejudecăti a faptelor si totusi să fie atat de enervant de obtuz cand e vorba de lucrurile care te rănesc sau te incantă. Dar e si asta una dintre oscilatiile inerente firii acestui nativ, asa că ai face bine să te obisnuiesti cu ele. Desigur, blandetea si zambetul acela fac viata alături de el ceva mai suportabilă.

Venusianul tipic cheltuieste banii cu destulă larghete. El nu ezită să dea bani pe lucruri care aduc in viata lui frumusete sau fericire. Fii pregătită să fii o gazdă bună, căci casa lui va fi un adevărat centru al ospitalitătii, la aproape orice oră din zi sau din noapte, cu exceptia acelor ore cand se odihneste si nu va fi deloc incantat să fie deranjat de sonerii, telefoane, sau oameni). Nu-l tara in locuri aglomerate, unde e obligat să se inghesuie cu alti oameni si unde zgomotul ii ofensează simtul armoniei. Multimile de străini ti afectează echilibrul interior. Toti nativii din Balantă au un dezgust instinctiv fată de contactul fizic cu mase de oameni. Viata lui socială va fi plină de persoane inteligente, sclipitoare, dar cand grupul se extinde dincolo de două duzini de trupuri umane, va avea impresia că se sufocă. Un astfel de bărbat te poate lăsa singură brusc, in mijlocul unei săli de spectacol, fără nici o explicatie. Nu inseamnă că te urăste, doar că a suferit un atac de claustrofobie, o problemă tipic venusiană.

Cea mai rapidă cale ca el să ajungă la acel gen de dezinteres care duce la divort este o casă lăsată de izbeliste. Ai grijă ca sonorul la radio si TV să fie redus la un nivel rezonabil si nu lăsa mirosul de prăjeală să-i penetreze nările sensibile. Dacă trebuie să faci supă de ceapă si paine cu usturoi, dă cu un tub intreg de deodorant cu miros de brad pană cand casa miroase ca parcul national Yellowstone. O sotie care ii oferă sotului ei născut in Balantă painea direct din punga in care a cumpărat-o, il pune să folosească hirtie igienică pe post de servetele si lasă sticla cu lapte si cutia cu cereale pe masă, la vedere, se indreaptă mai repede decat isi inchipuie spre statutul de femeie divortată. Atarnarea ciorapilor la uscat pe perdeaua de la dus iese din discutie. Dacă uiti să stergi praful sau să faci paturile ii creezi o ingrozitoare stare de conflict emotional. Se va retrage din atmosfera de dizarmonie dormind tot mai mult si iesind tot mai des in oras de unul singur, pană ce, in final, nu va mai exista nici un fel de comunicare intre soti. E posibil ca el să fie ingălat cat sase porci la un loc, dar se va astepta ca tu să-i aduni sosetele aruncate prin casă si să impăturesti frumoas ziarul azvarlit de el pe jos. Dacă nuanta draperiilor se bate cap in cap cu culoarea covorului e in stare să stea bosumflat ani de zile fără ca tu să-ti dai seama de ce. Mai bine foloseste pastelurile. Cu bunătatea tipică zodiei lui el nu se va plange de lipsa de asortare, dar secretara lui si gusturile ei impecabile i se va părea tot mai atrăgătoare pe zi ce trece.

Bărbatul din Balantă detestă starea de confuzie si are mare nevoie de armonie ca să rămană echilibrat. Căminul lui trebuie să fie o oază frumoasă si linistită, altfel talerele balantei pot rămane permanent dezechilibrate. Din moment ce rareori stă să caute motivatiile adanci, va trebui să fii suficient de desteaptă ca să ghicesti de ce nu e niciodată acasă si atunci cand e doarme tot timpul. Nu uita că introspectia nu e deloc punctul lui forte asa că va trebui să fii tu analistul familiei. El nu va bănui niciodată că nefericirea lui i se trage de la faptul că te vede cu măsti pe fată iar pe cei mici manjiti cu dulceatăă pană la urechi. Poate că nu-si dă seama că urăste perdeaua portocalie de la dus sau că bibeloul cu balerină din bibliotecă ii "zgirie" simtul artistic, chiar dacă e cadou de la mătusa lui favorită. Nu va prea intelege de ce tot uită să te sărute seara sau dimineata, dar mintea lui logică ii va spune că ceva nu e in regulă si va suferi din cauza asta mai mult decat lasă să se vadă. Culege de prin casă ziarele si jucăriile, pune casa la punct, dă-ti cu cel mai bun parfum, scoate-ti bigudiurile, dă televizorul mai incet, cumpără o perdea de dus de un albastru ceresc si inlocuieste balerina cu un fir de frezie intr-o vază mică. intr-o dimineată te vei trezi si vei descoperi că esti măritată cu un cu totul alt om, care are o atitudine complet schimbată.

Copiii vor beneficia intotdeauan de pe urma simtului dreptătii al unui tată din Balantă. El va avea grijă ca cei mari să nu profite de cel mic, va aplica disciplina cu autoritate calmă si va incerca mereu să le ofere un motiv logic pentru pedeapsa pe care nu o va administra niciodată la furie. in mod bizar, nativul nu este intotdeauna prea incantat de a ideea de a avea copii. Dar după ce acestia apar, va cantări avantajul dragostei lor si se va dedica rolului de părinte cu sincera dorintă de a se bucura de el si de obicei ajunge să fie un părinte innebunit după copiii lui. insă nu va permite niciodată afectiunii paterne să inlocuiască dragostea pe care o are pentru tine. La Balantele de ambe sexe, partenerul e pe primul loc, copiii pe al doilea.

Un ultim sfat astrologic: dacă esti indrăgostită de un bărbat din Balantă si esti sigură că pe el il vrei, nu te sfii să-i propui orice vrei, inclusiv căsătoria. Va fi usurat că ai preluat initiativa. Dar fii cu ochii in patru căci are prostul obicei să te lase pe tine să iei decizii, iar cand lucrurile nu ies bine să sublinieze vesel: "A fost hotărarea ta, nu a mea". Ai grijă ce faci, altfel n-o să-i mai tacă gura. Există un singur mod de a-l pune la punct: "Da. A fost hotărarea mea. Dacă te lăsam pe tine să decizi am sta si acum prin parcuri, sărutandu-ne in ploaie si făcand pneumonie". Bineinteles că te va contrazice, dar, tocmai cand esti cu mana pe ceainic si te pregătesti să-i tragi una in cap cu el, va zambi si, brusc, te vei trezi din nou pe banca din parc, sărutand bărbatul vietii tale.

 

 

Femeia din zodia Balantei

 

Un copil mi-a pus candva o intrebare dificilă: "De ce doamenele poartă pantaloni si bărbatii folosesc colonie frumos mirositoare?", a vrut el să  stie. I-am răspuns la repezeală ca să nu mai aibă  timp să se gindească  la alte ghicitori: "Pentru că in fiecare femeie există o mică parte care e masculină si in fiecare bărbat are o părticică feminină." Acest lucru e valabil, mai mult sau mai putin pentru toate zodiile, dar Balantei i se potriveste perfect. Chiar si in cel mai viril si aspru bărbat din Balantă poti găsi o urmă din sexul opus, iar Venus are grijă să joace aceeasi festă si femeilor zodiei.

Nativa poate fi delicată ca un iepuras alb, pufos, si poate vorbi cu voce soptită, blandă, dar extrem de convingătoare. Se poate imbrăca in mătăsuri si dantele, iar părul ii poate mirosi a cele mai dulci parfumuri. E posibil chiar să arate ca o păpusică pe care o poti ridica cu o singură mană (desi un ascendent in Taur sau Săgetător o poate face să fie ceva mai grea). Dar cu toată feminitatea ei, manierismele drăgălase si gratia adorabilă, acestă fată poate purta o pereche de pantaloni cu surprinză toare lejeritate, iar pantalonii ii vor veni chiar bine. Mintea ei va avea o logică de-a dreptul masculină si iti va face fată cu succes in orice fel de discutie. E posibil chiar să te intreacă uneori, desi latura feminină a Balantei e prea subtilă ca să te lase să te prinzi că e mai desteaptă ca tine pană nu se vede trecută cu bine de luna de miere. in timpul "sezonului de imperechere" va avea grijă să nu te bată la sah, dar nu-si va ascunde la nesfirsit inteligenta in spatele acelor gropite drăgălase. Pană la urmă, vei vedea desfăsurandu-se in toată splendoarea ei acea fortă a mintii ei.

Majoritatea femeilor din Balantă vor scoate la iveală acel spirit sclipitor ori de cate ori se va aborda un subiect care oferă cea mai mică sansă de controversă. Poate fi orice, de la felul in care-ti porti gulerul la cămasă, pană la motivul pentru care nu reusesti să obtii o mărire de salariu. (In ultimul caz, va considera că e partial vina ta si partial a sefului tău. La Balante lucrurile se echilibrează intotdeauna). Dacă refuzi să musti momeala, va discuta singură in contradictoriu. O fată din Balantă poate starni o astfel de discutie singură, o poate continua si chiar sfirsi de capul ei. Singura ta contributie poate fi ceva de genul "Dar de ce?" sau "N-as prea crede", dar asta e tot ce-i trebuie pentru ca ea să -ti ofere un monolog strălucit, care poate să dureze mai mult de o oră. insă pe tot parcursul lui, probabil că vei fi topit de incantare, coplesit de farmecul ei. cam la fiecare trei propozitii iti va oferi zambetul acela delicios si tu vei ajunge să-ti schimbi părerea la fel de usor cum isi schimbă ea sexul arogindu-si prerogativele bărbătesti si transformandu-se apoi rapid din nou in iepurasul adorabil după care esti topit. Te va convinge cu o logică pură ca un cristal. Nu vei pierde nimic, cu exceptia mandiriei tale, dar nu-i vei duce dorul prea tare, căci vei fi sub vraja zambetului bland, venusian. in plus, de obicei are dreptate, căci deciziile ei sunt la fel e bine cantărite ca cele ale Curtii Supreme de Justitie. Această femeie nu are nevoie de prea multe incurajări ca să se lanseze intr-o comparatie verbală intre două puncte de vedere, oricare ar fi acestea. Un an electoral ii va oferi ocazia perfectă ca să-ti exerseze talentele retorice si argumentatia logică. Ea poate fi o activistă politică exceptională, o dată ce s-a hotărat care candidat are dreptate.

Trecand peste inclinatia tipică a Balantei de a cantări totul de două ori, ca să se asigure că n-a omis nimic, nativa poate fi o femeie si jumătate pentru un bărbat interesat de o idilă sau de companie, sau de amandouă. Tendinta ei de a contrazice e de fapt bazată pe o dorintă sinceră de a lua o decizie impartială. Lucrurile ar putea sta mai rău. Măcar ea nu-si inventează propriile reguli pe parcurs si nici nu sfidează cu incăpătanare orice logică, refuzand să asculte vocea ratiunii, ca femeile din alte zodii. Si-apoi, majoritatea opiniilor ei sunt prezentate cu diplomatie si tact, ceea ce indulceste pilula intr-un anumit grad.

S-ar putea să te cam plictisească digresiunile ei pe teme mărunte, insignifiante, dar, cand va fi vorba de ceva important, vei aprecia eforturile ei de a fi corectă si capacitatea ei de a judeca nepărtinitor, cantărind toate aspectele subiectului. Alte femei vor azvarli in stanga si-n dreaptea opinii care reflectă, de fapt, firea lor, fără să le pese prea mult de ce crezi tu sau de un răspuns cinstit. Pentru o Balantă , opiniile personale nu există . Părerea ta merită tot atata respect ca a ei pană la luarea unei decizii finale, pe baza fisurilor din esafodajul argumentelor ei, al tău si al tuturor filozofilor.

Majoritatea venusienelor au o carieră , căci le plac banii pentru că isi pot cumpăra lucruri frumoase cu ei. Nativa adoră hainele frumoase, parfumurile scumpe, muzica clasică. in general, Balantele au nevoie de sume considerabile de bani pentru a se desprinde de sordida realitate inconjurătoare, care le poate provoca o stare de rău fizic si emotional. Dar mai există un motiv pentru care tine să muncească si să castige bani. Bărbatul ei. Dacă exită un lucru pe care femeia din Balantă il pretuieste mai mult decat orice pe lumea asta este bărbatul pe care a ales să-l iubească, respecte si organizeze.

Detestă să-si facă pasiente. Parteneriatul, atat in dragoste cat si in afaceri, constituie cea mai profundă nevoie a ei. Nu-i place să lucreze singură si e pur si simplu incapabilă să trăiască singură. Pentru ea, mariajul e o firmă mixtă, iar regulile sunt la fel de inflexibile ca cele ale unei companii. Tu esti presedintele ascoiatiei si ti se acordă respectul cuvenit. Ea e sefa consiliului director si te va impiedica să faci greseli, in felul ei feminin, protector. E făcută pentru munca in echipă. Va dori să ia parte la cat mai multe dintre activitătile si hobby-urile tale. Această femeie e dispusă să fie o gazdă perfectă pentru asociatii si prietenii tăi chiar si in lipsa ta, dar e suficient de feminină ca să te sprijine si să te urmeze cand vrei să-ti schimbi cariera, să vă mutati in alt oras sau să cultivi noi prieteni. Toate astea sunt domeniile in care tu decizi. Rolul ei este să inlăture obstacolele din calea ta si ca să se asigure că nu strici ceva prin actiuni impulsive sau judecăti pripite.

Adevărata Balantă nu are de gind să fie un bolovan legat de gitul sotului ei. Vrea doar să inlăture toate stancile din calea lui. La suprafată nu e nici pe departe atat de dominatoare cum e in sinea ei, pentru că ultimul lucru pe care si-l doreste e să facă afirmatii categorice, care să -ti dea ocazia să dai vina pe ea mai tarziu. in cele mai multe cazuri va avea mare grijă unde păseste (exceptand cazul cand are un ascendent in Berbec - si dacă esti insurat cu o astfel de femeie ai o mare problemă ).

Nativa tipică a acestei zodii este o fină intelectuală si are o putere de analiză uluitoare, ceea ce poate fi de mare ajutor in rezolvarea problemelor tale de serviciu. Rareori permite emotiilor să stea in calea luării unei decizii obiective si de obicei iti poate da sfaturi mai bune decat avocatul tău. Mai mult decat atat, ea iti oferă aceste perle de intelepciune pe o tavă de argint, inconjurate de farmec si acoperite cu un invelis de sugestii amicale. Mana ei de fier poartă o mănusă din catifea moale si iti poate da ghiont ca să te aducă pe calea cea bună cu atata delicatete incat vei jura că schimbarea a fost ideea ta.Un bărbat născut in zodia Berbecului, Scorpionului, Taurului sau Leului isi va pune de obicei nevasta din Balantă pe un piedestal si o va idolatriza. Ceea ce e bine, pentru că si ea il idolatrizează. Cei care vizitează cuibul unei Balante care si-a găsit perechea potrivită vor avea impresia că se uită la Adam si Eva inainte de aparitia sarpelui care a stricat totul. (Două Balante căsătorite vor deveni invariabil ori porumbei mereu indrăgostiti, ori adversari inversunati. Vor trece de la o extremă la alta).

Există multe avantaje cand locuiesti cu o femeie născută in Balantă. nu-ti va deschide niciodată corespondenta. Pur si simplu nu i-ar trece prin cap să fie atat de lipsită de onoare. Niciodată nu-ti va dezvălui secretele de serviciu in fata prietenilor si nu te va face de ras in fata sefului. Probabil că-l va cuceri si pe el cu farmecul ei, cu acelasi suras cu care ti-a topit inima cand ai văzut-o prima dată. Există unele native influentate de pozitii negative ale lui Marte, care pot avea uneori emotii excesive, sau pot manca si bea mai mult decat ar trebui, dar aceste cazuri sunt extrem de putine. Chiar dacă o Balantă se mai impiedică uneori de propriile talere, mai devreme sau mai tarziu va ajunge la acea stare de armonie paradisiacă. Vor exista momente cand te vei intreba dacă e inger sau diavol, dar de cele mai multe ori, ingerii vor "lupta" in tabă ra ei.

Probabil că nu vei avea a te plange de lipsă de demonstratii fizice ale iubirii ei pentru tine, pentru că e sentimentală ca dantela veche, dar si extrem de afectuoasă. Desi gingurelile si alintările ei sunt sincere, acele priviri dulci, atingeri tandre, imbrătisări calde si sărutări frecvente joacă si rolul de camuflaj pentru agresivitatea ei masculină ascunsă .

Locuinta voastră s-ar putea să arate ca o reclamă pentru mobilă sau covoare. Culorile se vor asorta, iar mobila va fi de bun gust. Tablourile vor fi drepte pe pereti, iar mesele vor fi de obicei servite la timp. in cazul celor mai multe venusiene poti să te astepti si la servetele de damasc, tacamuri argintate, flroi pe masă, portelan, lumanări, vin, muzică lentă si un meniu echilibrat. Dacă mai pui la socoteală si mintea ei ascutită si spiritul sclipitor, ce poti să mai ceri? Pentru ea, "ocupatia" de femeie este o carieră pe viată si e imposibil să nu atingă perfectiunea la un moment dat. Latura ei masculină te va deranja rareori, cu conditia să nu fii unul dintre acei bărbati imposibili care se cred Henric al VIII-lea si au pretentia ca femeile din viata lor să se comporte ca niste consoarte supuse, ingrozite să nu-si piardă capul dacă spun si altceva inafară de "da" si "nu". Consoarta ta din Balantă va spune cu sigurantă mai mult decat atat! Ei ii place să vorbească. Dar e si un ascultător care te flatează cu atentia acordată cand simti nevoia să spui ce ai pe suflet. Această femeie este si dură si moale in acelasi timp si nu orice femeie e capabilă de o asemenea performantă in echilibristică.

Comportamentul ei dulce si talentul de a-ti netezi cu blandete fruntea incruntată te poate face să crezi că e slabă si neajutorată sau că va fi panicată si feminină cand se va ivi o criză. Te inseli amarnic. Acea adorată creatură mică si delicată e nouă zeci la sută făcută din otel curat. Nu e cazul să rămai legat la ochi o viată doar pentru că nu ai văzut ce zace in ea atunci, la inceput, cand plănuia cu siretenie să te prindă in mreje in timpul acelor partide de sah pe care te tot lă sa să le castigi. Deschide bine ochii la urmă toarea urgentă familială si vezi cine mentine, de fapt, totul si pe toti pe linia de plutire.  Adevărul acesta nu trebuie să te facă să te simti mai putin bărbat. Nimeni altcineva nu va sti cată nevoie ai de ajutorul ei la carmă cand lucrurile devin furtunoase. Ea nu se va lă uda niciodată cu asta. Fii recunoscă tor că ai pe cine te baza. Si-apoi, arată tare bine in blugii ăia pe care-i poartă la cumpărături sau la picnic. E ceva normal ca femeile să poarte pantaloni, atata timp cat au destulă minte incat să poarte mătase la petreceri si dantelă in pat. Ea asa face. Una dintre cele mai valoroase calităti ale ei este capacitatea de a-si ascunde inteligenta ascutită sub o feminitate fără cusur.

Copiii vor fi iubiti si ingrijiti cu tandrete de o mamă Balantă, dar, ca să fim sinceri, se vor situa pe locul doi, la destul de mare distantă de tine, ocupantul incontestabil al primului loc in viata ei. Ei vor primi o portie mare din inima ei, dar nu le va permite niciodată să se atingă de acel colt pe care ti l-a dăruit tie inainte ca ei să apară. Dacă joaca lor iti deranjează odihna, poate fi foarte severă, iar dacă nu te vor asculta, ea se va infuria mai rău decat atunci cand n-o ascultă pe ea. Cei mici vor fi drăgălasi si curati in copilărie si vor deveni adulti politicosi si ordontai, cu conditia să nu-i răsfeti tu, caz in care ea nu va interveni, căci tu esti domnul si stăpanul castelului. Copiii nu vor fi nicodată neglijati sau ignorati, dar adevărul adevărat este că motivul pentru care a vrut să devină mamă a fost ca să-ti poată oferi astfel si mai multă fericire. Nu le va permite niciodată să fie nerespectuosi cu tine. Totusi, dacă devii cam prea despotic, le va oferi un umăr moale pe care să plangă si chiar le va strecura in buzunar o ciocolată fără stirea ta, atunci cand vei pune piciorul in prag cu prea multă severitate.

E adevărat că s-ar putea să ciugulească dulciuri cam prea des si să se ingrase. E posibil chiar să stea prea mult prin oras, la dans, sau să bea un păhărel in plus. Vor fi momente cand va fi cam prea autoritară si altele cand te va scoate din ninti cu vorbăria. Dar toate acestea se vor intampla numai cand talerele balantei ei emotionale vor fi temporar dezechilibrate. intotdeauna vor reveni la stadiul de echilibru perfect o dată depăsit momentul dificil, mai ales dacă ii oferi afectiunea si intelegerea necesară ca armonia să revină in sufletul ei.

Care altă femeie mai poate arăta ca o printesă cand o duci la bal si imediat după aceea să-si lege sireturile la bocanci, să-si tragă fermoarul la pufoaică si să te ajute să tai busteni pentru semineu? Balanta are suficientă feminitate pentru primul caz si destulă putere pentru al doilea.

 

 

SCORPION

 

 

Cum să recunosti un nativ din Scorpion

 

Orice enciclopedie descrie scorpionul ca fiind o arahnidă nocturnă, care isi atacă si paralizează prada cu o otravă injectată in ea de coada lui lungă, curbată, folosită atat pentru autoapărare, cat si pentru distrugere. intepătura lui e uneori fatală.

Oamenii se trag deseori inapoi cand aud că cineva e născut in noiembrie, murmurand: "Ah, esti Scorpion!", fie cu teamă in glas, fie cu admiratie si respect. Uneori mai scot si cate un chicotit, legat, evident, de legendara senzualitate a Scorpionului. Nativii sunt sătui de aceste reactii la zodia lor si cine-i poate condamna? Dar ei sunt lipsiti de scrupule si periculosi, nu?

Gresit! Asta depinde de multe lucruri. in primul rand, ar trebui să inveti cum să-i recunosti pe nativi. Scorpionului ii place să circule incognito. Datorită puterii lui de autococntrol, de obicei reuseste, dar există cateva modalităti care te vor ajuta să-i penetrezi deghizarea.

Uită-te la ochi. Fie ei albastri, verzi, căprui sau negri, te vor străpunge cu intensitatea lor hipnotică. Majoritata oamenilor devin agitati si stanjeniti sub privirea fixă a Scorpionului. Va trebui să rupi vraja si să-ti muti privirea, căci nu vei castiga niciodată confruntarea de priviri cu un Scorpion. Aceasta e o modalitate infailibilă de a identifica un plutonian. Ochii nativului iti străpung fiinta pană in adancuri, pătrunzandu-ti in suflet.

După asta, ascultă-l cum vorbeste. Tonul poate fi moale precum catifeaua, răgusit sau usturător de tăios, vorbirea măsurată si lentă sau ritmată si repezită, dar vorbele lui nu vor avea niciodată drept scop crearea unei imagini false a propriei persoane. Scorpionul stie exact cine e si cine nu e si nimic din ce gindesc altii despre el nu va schimba asta. Nici insultele, nici complimentele nu au absolut nici un efect asupra lui. Nu are nevoie să-i spună altii care-i sunt viciile si virtutile. in cel mai bun caz, va fi de acord, calm, cu evaluarea ta, in cel mai rău caz te va suspecta de motive ascunse.

Dacă ai să dai vreodată peste un Scorpion palavragiu, cu privire alunecoasă, consideră-l o exceptie astrologică extrem de rară, căci putini nativi sunt agitati.

Majoritatea plutonienilor au un fizic plin de fortă. Trăsăturile sunt marcat greoaie sau ascutite si bine cizelate, iar nasul e destul de proeminent, uneori chiar ca un cioc de pasăre. La nativii tipici, pielea e foarte palidă, aproape translucidă, iar sprancenele sunt groase si unite deasupra nasului. Dar ceea ce ii dă de gol est vitalitatea electrică pe care o degajă prin simpla lor prezentă. Oricat ar incerca ei să treacă neobservati, o asemenea fortă vitală nu poate fi ascunsă complet. Bărabtii vor avea brate si picioare păroase, iar părul acesta va avea deseori tente rosiatice. Majoritatea nativilor au ochii si părul inchise la culoare, dar să nu trecem cu vederea tipul blond, glacial, perfect exemplificat de Grace Kelly. Glacial la suprafată, am vrut să spun. Calmul si stăpanirea de sine de suprafată ale plutonienilor sunt create si mentinute cu grijă pentru a ascunde natura lor clocotitoare.

Au un autocontrol de invidiat. Indiferent de furtunile emotionale starnite in ei, rareori le vei vedea reflectate pe chipul inghetat, imobil al Scorpionilor. Acesti oameni afisează in mod constient o figură inexpresivă si sunt mandri de asta. Ei ordonă trăsăturilor fetei să rămană neclintite si acestea se supun. (Nici n-ar indrăzni să n-o facă.) Rareori vei vedea un Scorpion dandu-se de gol rosind sau incruntandu-se. Zambetele sunt rare dar sincere. Trupul Scorpionului se supune acelorasi ordine ca si fata. N-ai să-i vezi sărand in sus, tresărind sau manifestand ticuri nervoase. Reactiile sunt păstrate la minim, pentru că arta Scorpionului constă in neincetata testare a motivatiilor si firii tale, in timp ce el rămane impenetrabil. E un adevărat expert.

E important să tii minte că există un tip de Scorpion care se miscă si vorbeste destul de repede si pare a avea un comportament deschis, prietenos. Uită-te adanc in ochii lui si gindeste-te bine la cateva din faptele lui anterioare, la adevăratul lui comprotament. De fapt, toată pălăvrăgeala aceea veselă e doar un joc pentru el. in interior, e la fel de dur si hotărat ca si ceilalti plutonieni. Poate e chiar mai periculos, petnru că deghizarea lui e mai bună si te păcăleste mai usor. Trebuie să fii mereu in gardă cand esti pe langă un Scorpion. Nu vreau să spun că sunt răi, ci doar că nu sunt nici blanzi, nici naivi. Unii nativi, dandu-si seama că ochii ii dau cel mai adesea de gol, poartă ochelari mai tot timpul, chiar si noaptea.

Spune-i unui Scorpion că are un mare talent care intr-o zi va fi recunoscut de intreaga lume si iti va răspunde firesc, linistit: "da, stiu". Roagă-l să-ti facă un serviciu si răspunsul va fi la fel de simplu: "Da, sigur", sau "Nu, nu pot".

Dacă esti o fintă sensibilă, nu-i cere părerea sau sfatul. iti va spune adevărul adevărat, oricat de brutal ar fi el. Tu l-ai intrebat! Scorpionul nu va face complimente gratuite ca să crească in ochii cuiva sau ca să castige un aliat. Nu e de demnitatea lui să flateze. Cand iti spune ceva drăgut, apreciază acele vorbe ca pe o comoară. Poti fi sigur că sunt sincere. Dacă iti spune că ai voce, lasă baltă cantatul in baie si pune mana pe microfon. Dacă spune că ai o voce grozavă, poti să te duci linistit să dai o probă la Metropolitan. S-ar putea chiar să-ti inlăture din drum cativa munti fără nici un strop de efort, ca să te ajute. Să nu crezi toate povestile pe care le auzi despre egoismul Scorpionului. Mai bine ascultă ce povestesc cei care au beneficiat de sfaturile lui intelepte si de generozitatea lui. E de la sine inteles că acest nativ atrage in jurul lui atat admiratori loiali si devotati cat si inamici invidiosi si plini de ură. Dar chiar si acestia din urmă il respectă impotriva vointei lor si vei observa că evită să-l provoace pe fată. Exemplele celor putini care au incercat sunt dureros de vii in amintirea tutror celor care tind să uite că precautia e obligatorie cand lansezi un atac impotriva Scorpionului. Nu uita! Planeta lui, Pluto, guvernează si energia nucleară!

Totusi, acesti oameni au o drăgălăsenie care-ti rămane in minte si deseori manifestă o compasiune blandă fată de cei bolnavi sau disperati. Planeta care-l influentează ii oferă acestui personaj mai multe căi de urmat. Poate imita scorpionul nocturn, care ii inteapă pe altii si chiar pe sine insusi, chiar dacă asta il ucide, doar de dragul plăcerii de a intepa, sau poate imita vulturul care-l simbolizează si care se ridică deasupra limitelor sale si isi foloseste forta cu intelepciune si cu simtul dreptătii.Mari generali, presedinti si savanti sunt astfel de vulturi. Această zodie a dat mai multi presedinti ai Statelor Unite decat oricare alta.

Cat despre scorpionii nocturi, probabil că ai simtit si tu intepătura catorva. Astrologia antică ii numea serpi. Nu e greu de ghicit cărei categorii ii apratin Scorpionii pe care-i intalnesti. Există insă si cativa care se situează undeva intre arahnida nocturnă si vultur. Acestia sunt soparlele cenusii. La ei sacrificiul de sine se transformă in ingrijorare nevrotică pentru propria persoană, iar talentele paranormale se transformă intr-o teamă permanentă de pericole obscure, care pandesc din umbră si pot lovi in orice clipă. Curajul plin de fortă se distorsionează si, in loc de răzbunarea nemiloasă a scorpionului sau de nobletea vulturului care se ridică deasupra acestor sentimente negative, la soparle apare o meschinărie josnică ce le face să se retragăin hătisul urilor lor mărunte la cea mai mică ofensă. Ei speră că destinul le va pedepsi inamicii, cărora le doresc moartea aproape fără să-si dea seama de acest lucru, dar refuză să actioneze direct pentru a se răzbuna.

Soparlele cenusii nu reusesc să ia putere de la Pluto, putere care i-ar ridica deasupra circumstantelor nefericite in care se găsesc. Chiar si atunci cand sunt prinsi in inclestarea nemiloasă a tragediei, această uluitoare fortă interioară poate oferi Scorpionilor sansa unui nou inceput in lumina soarelui. Dar soparlele caută umbrele intunecate si zac in somnolentă, risipind jalnic darurile zodiei lor.insăun Scorpion nu se scufundă niciodată atat de adanc in mlastina deprimării incat să piardă complet puterea lui Pluto. Niciodată nu e prea tarziu pentru o soparlă să se transforme in vultur. Această vrajă specială apartine exclusiv celor născuti in semnul Scorpionului. Tot ce au de făcut e să apeleze la ea.

Vulturii tipici nu cunosc frica. chiar si femeia sau bărbatul obisnuit din acest semn vor infrunta cu vitejie orice, de la durerea fizică si sărăcie pană la ridicol si esec, cu un fel de mandru dispret si convingerea interioară că pot depăsi orice lovitură a sortii.

Scorpionul este extrem de loial prietenilor. Unii dintre ei chiar sunt in stare să-si dea viata (in luptă sau intr-o situatie de criză) pentru a-si salva prietenii, rudele sau persoanele iubite. Soldatul din Scorpion sare instinctiv să-si tragă camaradul rănit la adăpost, infruntand gloantele inamicului. Pompierul din această zodie moare ca să salveze copilul din clădirea in flăcări. Uneori pare că acesti oameni caută in mod inconstient dar voit violenta, pericolul, pentru a-si pune la incercare forta interioară.

Scorpionul nu uită niciodată că a primit un dar sau că cineva a fost bun cu el si acea persoană va fi răsplătită din plin. Pe de altă parte, nu uită nici o rană sau o ofensă, dar poate reactiona in mai multe feluri. Vulturul isi va zdrobi inamicul, ca acesta să invete să nu-l mai rănească niciodată, va castiga lupta si-l va lăsa pe invins să plece in drumul lui. Mortalul scorpion nocturn va intepa mai intai, apoi va planifica distrugerea dusmanului, apoi va intepa din nou. El nu se multumeste doar să plătească politele ca să fie chit cu inamicul. El trebuie să-l distrugă complet, sau măcar să-l doboare. Arahnida tipică  va sta treaz noptile, plănuind cum să se răzbune. Dacă un vecin ii zgirie dinadins aripa masinii, a doua zi el ii va zgiria ambele aripi ale masinii vecinului si poate va trece cu cauciucurile si peste gardul viu, ingrijit, al acestuia - numai asa... ca dobandă la polită. Acesti nativi rareori se multumesc să plătească măsură pentru măsură inamicilor, ca să le arate că ce tie nu-ti place altuia nu face. Ei plătesc dublu, triplu, cu varf si indesat! insă la soparlele cenusii, răzbunarea plutoniană se manifestă printr-o ură innăbusită ani la rand, ceea ce duce in final la o profundă depresie sau chiar la o boală fizică. Ferocele resentiment scorpionesc răsucit spre interior si niciodată exprimat ajunge să-l otrăvească la fel de sigur cum propria intepătură ucide vietatea după care au fost numiti acesti nativi. Atunci cand acest sentiment e manifestat, exprimat, poate provoca vinovătie, pentru că, in adancul inimii lor acestor oameni le e rusine să facă rău celor neajutorati. de aceea, acest sentiment ar trebui pur si simplu depăsit. Nativii trebuie să invete să treacă mai departe fără a mai privi vreodată inapoi.

Tabloul sănătătii Scorpionului ii oglindeste perfect firea. El poate să-si distrugă trupul cu excese, melancolie sau prea multă muncă, dar il si poate reface prin simpla putere a vointei. Această fortă plutoniană il poate ajuta să-si revină chiar si dintr-o boală foarte gravă. Nativul e rareori bolnav, dar cand se intamplă e de obicei ceva grav. Cele mai bune medicamente sunt o lungă perioadă de odihnă si o schimbare de atitudine, prin care să alunge din suflet resentimentele si să primească in loc o acceptare senină a stării de lucruri. Sunt pacienti foarte dificli căci desigur că stiu mai multe decat toti doctorii si asistentele. Principalele lor zone sensibile la microorganisme si accidente sunt organele reproducătoare, nasul, gitul, inima, coloana vertebrală, spatele, sistemul circulator, picioarele si gleznele. varicele si accidentele pe terenul de sport sunt ceva obisnuit la ei. Ar trebui să evite focul, explozibilii, vaporii toxici si radiatiile. Cu toate acestea, vei descoperi o multime dintre ei in ocupatii unde flirtează cu pericolul si intră in contact exact cu aceste lucruri. Uneori suferă de sangerări nazale cronice sau din diverse motive suferă operatii la nas.

Scorpionul e profund interesat de religie, extraordinar de curios in legătură cu toate fazele vietii si mortii, foarte pasionat de sex si irezistibil atras de dorinta de a se schimba in bine. Tot el e eroic, dedicat legăturilor de familie si amoroase. in plus, se simte dator să protejeze cu blandete copiii si sufletele mai slabe. Poate fi sfitn sau diavol. Poate experimenta cele mai negre mistere ale Iadului sau poate tuna si fulgera impotriva păcatului si decadentei. Fie că vorbeste de la amvon, intr-o intrunire de afaceri sau pe scenă, atractia lui hipnotică va prinde in mreje publicul, transfigurandu-l. De fapt, e o chestie destul de infricosătoare! Chiar si atunic cand Scorpionul a permis temporar furiei, melancoliei sau alcoolului să-l tarască in sant, poti să pui rămăsag pe exemplarul tău din "Infernul" lui Dante că ceilalti vagabonzi vor face cărare cand va trece el!

E feroce de posesiv cand vine vorba de lucruri pe care le consideră ca fiind proprietatea lui. isi doreste succesul, dar ambitia lui nu e niciodată ostentativă. Asteaptă linistit momentul cand va face miscarea de mat, iar intre timp isi face treaba, stiind sigur căe perfect pentru o pozitie superioară. Preia controlul incet dar sigur si poate face cam tot ce vrea, cu conditia să vrea cu adevărat. Puterea intunecată, magică, misterioasăa lui Pluto poate transforma dorinta in realitate cu meticulozitate rece si concentrată.

Desi o dorintă morbidă de a cunoaste adancurile depravării si decăderii umane poate da nastere unei soparle cenusii care se lăfăie intr-o lume a drogurilor si cruzimii, el poate inversa procesul trecand la medicină, unde tratamentele drastice, purtand aceleasi simboluir ca drogurile, il fascinează pur si simplu. Desi multi dintre chirurgii sadici sunt Scorpioni, e la fel de adevărat că multi dintre cei mai buni medici ai lumii sunt inspirati tot de Putlo săvindece atat mintea cat si trupul, diagnosticand si tratand pe baza unor misterioase cunostinte. Scorpionul s-a născut cunoscand tainele vietii si mortii si cu capacitatea de a ale cuceri pe amandouă dacă doreste. Dar, după cum spun vechii astrologi, pentru asta "trebuie să stie că stie". Misterle străvechi fascinează mintea lui sclipitoare.

Unul dintre cele mai ciudate lucruri din astrologie este faptul că, in anul dinaintea sau de după nasterea unui Scorpion, in familia respectivă moare cineva. Iar cand moare un Scorpion, in familia lui va avea loc o nastere in anul dinainte sau in cel de după. Asta se intamplă in cel putin 95 la sută din cazuri. Simbolul lui Pluto e pasărea Phoenix, care se inaltă triumfătoare din propria cenusă, iar Scorpionul simbolizează reinvierea.

 

 

Bărbatul din zodia Scorpionului

 

Dacă esti indrăgostită de un bărbat din Scorpion si cuvantul "pasiune" te inspăimantă, pune-ti pantofii de sport si rupe-o la fugă ca si cum te-ar urmări King Kong.

nu vorbesc doar de pasiunea romantică, desi aceasta e in capul listei. Mă refer si la pasiunea intensă manifestată cand e vorba de politică, muncă, prietenie, religie, mancare, rude, copii, haine, viată, moarte si orice alt subiect iti vine in minte. Un astfel de bărbat nu e tocmai ce-i trebuie sufletului tău dacă iti repugnă excesele emotionale. Ia-o la fugă!

Dacă l-ai cunoscut recent pe plutonian ai să spui că am luat-o razna. Doar e atat de calm si echilibrat! Cum ar putea cineva care are in mod evident atat de mult autocontrol să fie pasional, si incă periculos de mult? Simplu. Pnentru că acea suprafată calmă e doar o cacialma. inăuntru, pasiunile lui ard la fel de incandescent ca soba pe care ai pus mana si te-ai fript cand aveai trei sau patru ani si intindeai manutele după lucruri interzise. Si acest bărbat s-ar putea să-ti fie interzis. Sub comportamentul lui inselător, controlat, el e incins la rosu. Nu pune mana! Stii foarte bine cat durează să se vindece o arsură. După această experientă, s-ar putea să te usture inima luni in sir, poate chiar ani, si trusele de prim ajutor nu-ti vor folosi la nimic. Asigură-te mai intai că stii incotro te indrepti si cu cine.

Dacă zodia ta iti dă o fire imună la foc, din azbest, atunci dă-i bătaie si joacă-te cu dinamita. S-ar putea să fii in stare să tii flăcările sub control si să te alegi cu un foc la care să-ti incălzesti inima tot restul vietii. Poate si tu ai aceeasi pasiune in tine. in acest caz, se pune doar problema intensitătii căldurii. dacă  flacăra din tine are termostat, ca să o poti inchide cand a lui e la maxim, totul e in regulă. Să zicem că asa stau lucrurile. Fetele care sunt in pericol trebuie să fi fugit deja la mare distantă. intr-o zi imi vor multumi, după ce se vor căsători cu un bărbat cumsecade din Balabtă sau Rac.

Cat despre voi, femeile care s-au analizat si se consideră in sigurantă intr-o relatie cu un plutonian, hai să vedem ce se ascunde in spatele privirii străpungătoare, hipnotice a Scorpionului. Putem fi aproape siguri că ti-a făcut deja o impresie. Fie te-a făcut să crezi că e copilăros si drăgălas, fie că e răutăcios si pasional. Problema e că nu e nici una, nici alta. Sau, mai bine zis, e amandouă. S-o luăm de la capăt.

intr-un cuvant, acest bărbat e invincibil.Imediat sub rezerva lui inghetată se află un cazan urias cu aburi fierbinti, care bolboroseste si suieră permanent. Dacă ai noroc, el va reusi să tină bine capacul pe acel cazan toată viata, dar o jignire profundă poată să-l azvarle cat colo, intr-o explozie strălucitoare. E oarecum fascinant de urmărit, dacă nu esti in calea furiei lui distrugătoare. Dă-te deoparte dacă simti că e pe cale să se dezlăntuie si nu face nimic ca să o provoci tu insăti.

Te va năuci cu trăsăturile lui ingemănate: pasiunea si ratiunea. E maestru in amandouă: intelectul si emotiile il conduc in egală măsură. Scorpionul e mai mult decat inteligent. Dacă e un specimen foarte evoluat e si profund filosofic, preocupat de misterle existentei si se va apropia foarte mult de aflarea răspunsurilor.

Există exemplare care pot duce vieti spartane, in camere nemobilate, refuzandu-si orice confort din motive obscure, estetie, dar adevărata natură a semnului e senzuală. in mod normal, Scorpionul se inconjoară cu lux. Va inclina spre excese in alimentatie, droguri, alcool si, mai mult ca sigur, dragoste.Idilele nu l-au speriat niciodată, nu l-au uimit si nici nu l-au luat prin surprindere. Amorul l-a preocupat incă de cand a invătat să meargă pe bicicletă. Desigur, e posibil să fi cunoscut un nativ care arată atat de inocent, are atata farmec tineresc dezarmant si căruia ii lipsesc manierismele seducătoare evidente, incat te-a convins că chestia cu pasiunea scorpionească e mult exagerată. S-ar putea chiar să aibă pistrui si un sertar plin cu insigne de cercetas, primite pentru bună purtare. Dar ia intreab-o pe sotia lui dacă sotul ei e plin de apsiune. Poate că va reusi să-si adune suficientă demnitate ca să-ti răspundă: "Nu e treaba ta!", dar isi va aminti cu sigurantă multe zile umplute cu tiradele lui inflăcărate pe tema poluării, dresării cainelui, a drogurilor, a părului lung, a metodelor contraceptive si multe nopti de... mă rog, si multe nopti. Acest lucru va fi valabil chiar dacă sotul ei arată ca Huckleberry Finn si nu aduce nici pe dparte cu King Kong.

Acesti bărbati au un temperament exploziv, care poate provoca răni atat de adanci incat să nu se mai vindece toată viata. Cand Scorpionul isi azvarle coada mortală, intepătura doare ingrozitor. Nu numai că ii place să castige, dar el trebuie să castige. ceva in el moare cand pierde, chiar si in lucruri mărunte si totusi, ciudat, dar acest bărbat crede si practică fair-play-ul. Ca si in cazul celorlalte emotii, dezamăgirea nu se vede niciodată pe acele trăsături impietrite, iar reactiile lui sunt controlate cu severitate, inclusiv in domeniul legăturilor amoroase. Dacă are un motiv solid să evite relatia, va arde pe dinăuntru, dar va proiecta o imagine de un calm glacial. De asemenea, e capabil si să tortureze cu cruzime o fată inainte să se decidă să o insface de păr si să o tarască in vizuina lui din junglă. Bineinteles, există si plutonieni care vor face o cerere in căsătorie cu tandrete, lăsandu-se in genunchi. Acestia se vor purta foarte corect si civilizat, chiar si fără să fie suprvegheati, dar nu te lăsa inselată. E vorba doar de dorinta tipică a nativului de a-si păstra demnitatea cu orice pret. Reputatia ta trebuie să fie impecabilă. Nu va accepta ridicolul sau vulgaritatea, in ciuda naturii lui erotice.

Bărabtii din Scorpion pot avea fie o atitudine oripilată, de predicatori, fată de păcat, ceea ce ii face să poată deveni lideri religiosi aproape fanatici, fie curiozitatea ii impinge să pătrunde in fiecare coltisor intunecat al misterului firii umane. Uneori, aceste două atitudini se combină, avand ca rezultat ipocrizia, sau auto-amăgirea.

Fiecare nativ este o lege in sine si nu ii pasă deloc ce gindesc altii despre el. I-ar plăăcea să fie respectat ca fiind un cetătean de bază, un stalp al soicetătii, dar dacă asta stă in calea vreuneia dintre ideile sau scopurile lui, atunci putin ii pasă de acest statut, iar barfitorii n-au decat să se ducă acolo unde domneste zeul Pluto. Nici una dintre deciziile lui majore nu e influentată de opiniile prietenilor, rudelor, vecinilor sau dusmanilor. imi pare rău să-ti dau vestea asta, dar nici măcar tu nu ai nici o influentă. N-o lua incă la fugă. O asemenea superbă multumire de sine si sigurantă a scopului poate crea un spirit liber foarte atrăgător, care nu-si bate meru capul cu ce spune lumea. Sunt sinceritatea, curajul si integritatea chiar de aruncat pe fereastră? Poate că in lumea contemporană si-au pierdut putin din lustru, dar curătă-le putin de praf si orice expert ti le va evalua ca fiind adevărate si curate.

E o experinetă de neuitat să vezi un Scorpion operand sub norul negru al adversitătilor. in timp ce altii se dau cu capul de pereti, se jeluiesc, bombăne, el infloreste in plină fortă, scotandu-si la iveală tot curajul lui proverbial. Rareori isi permite să se lase luat de valul invidiei sau autocompătimirii si nici nu crede că viata ii datorează ceva. iti dai seama cat timp ar pierde cu toate astea? in loc să se bosumfle, rănit, sau să se infurie cand il lovesc necazurile, el le infruntă cu capul sus. Le infrange? Desigur! Doar asta a fost născut să facă!

Există un lucru putin cam inspăimantător, care s-ar putea să-ti ceară să dai dovadă de ceva curaj. Scorpionii adoră misterele si nu poate să dea peste unul fără să il rezolve in detaliu. Din moment ce misterul eternului feminin e cea mai puternică ofensivă si defensivă a oricărei fete, să fii dezgolită de acest mister te poate face să te simti cam vulnerabilă. Nu vei mai avea nici un secret cand va incepe să-ti sondeze mintea cu ochii aceia arzători si intrebările pătrunzătoare.

Are standarde inalte si nu-si va alege cu usurintă prietenii. Vor trebui să se ridice la inăltimea standardelor lui. Vorbim aici despre un gen rar si minunat de bărbat, care e in stare să stea la o bere cu alti bărbati si să glumească fără perdea, ca un elisabetan autentic, după care scoate la iveală acea latură profundă, misterioasă, a firii lui si se transformă intr-un amant tandru si bland. Ce altceva mai vrei de la un bărbat? Supunere si tolernată? Detasare si precautie? Nu e cinstit! Doar stiai de la inceput că aceste calităti ii cam lipsesc!

Uneori poate fi crud, din motivele lui, imposibil de ghicit si s-ar putea chiar să dea dovadă de un umor sadic, atunci cand te descrie prietenilor lui ca fiind grasă, bondoacă, scorpie sau obtuză. Din punctul lui de vedere e o glumă intimă, intre voi doi. Zambeste, chiar dacă-ti vine să mori! Doar ai fost prevenită că Scorpionul se simte obligat să-si ascundă motivele, iar această tendintă nu e deloc diluată de iubire. Ba, chiar s-ar putea să fie intensificată! Doar n-o să-si expună adevăratele sentimente in fata intregii lumi, ca un scolar vulnerabil, indrăgostit lulea... Mai tarziu, cand veti fi singuri, iti va spune ce gindeste cu adevărat.

Căsătoria iti va aduce o oarecare sigurantă, dar dacă iti face cateva figuri plutoniene inainte de cununie s-ar putea să te doară si nici n-o să ti se pară amuzant. Totusi, nici să nu-ti treacă prin cap să-i spui că jocul lui aspru, autosuficient, de-a cine-are-nevoie-de-tine? te face să-ti vină să te arunci de la etaj. Bărabtul acestei zodii iti va spune pur si simplu că n-ai decat să sari. Poate că o să-ti ia ceva timp să te adaptezi personalitătii lui, dar in final te vei căli. Dacă esti prea moale, vei fi tot timpul rănită alături de un Scorpion. Nu-l intreba niciodată ce crede despre o rochie sau o tunsoare nouă, dacă nu esti pregătită să fii intepată cu acul adevărului brutal. Cel putin esti sigură că afirmatiile lui pozitive sunt oneste si nu vopsite cu lacul flatării nesincere. Mai bine să auzi din cand in cand cate un "Arăti ingrozitor" sănătos, ca apoi să fii răsplătită cu cate un "Esti foarte frumoasă, să stii", decat să inghiti intr-una remarci vagi precum -"Da, dragă, e foarte drăgută, dulceată. ihi, e perfect, iepuras" de la alti bărbati. Nu crezi? Eu asa zic. Dar tu esti cea care trebuie să se obisnuiască cu asta.

Cand e vorba de gelozie, ai face bine să păsesti cu mare grijă p eternitoriul ăsta. Bărbatul tău poate erupe ca muntele vezuviu intr-o zi proastă dacă se intamplă să clipesti accidental dintr-un ochi prin preajma unui bărbat fiindcă ti-a intrat ceva in ochi, iar dacă ii dai vreodată un motiv real să fie suspicios, esti o femeie foarte curajoasă. in schimb, pune bine deoparte propria ta geozie si uită de ea. Nu ai să-l impreisonezi nicicum dacă-l scalzi in lacrimi pline de repros sau incriminări furioase. Indiferent cum s-ar purta, spune-ti in sinea ta: "Mă iubeste si nu va arunca niciodată dragostea adevărată pentru promiscuitatea fizică. E loial legăturilor profunde, iar cu acele fete nu face decat să-si practice arta hipnozei". Spune-ti asta dimineata, la pranz si seara. Mai ales seara, căci femeile il vor găsi irezistibil, dar nu uita că, dacă cineva e destul de puternic incat să reziste acestor tentatii continue si fluviului de flatări acela e bărbatul din Scorpion. Nu-i asa că te simti mai bine?

Probabil că Scorpionul tău va fi un tată sever. Celor mici nu li se va ierta nici cea mai mică urmă de comportament frivol sau de lene. ii va invăta să respecte proprietatea altora, dar si să se respecte pe ei insisi. Copiii nu prea vor avea ocazia să isi formeze un sistem fals de valori. Desi ii va iubi cu aceasi pasiune pe care o pune in tot ce face, nu va suporta prostiile. ii va proteja cand vor avea nevoie, dar cei mici vor intelege repede că el asteaptă de la ei să stea pe propriile lor picioare. Dacă vor imprumuta bani de la el, e in stare să le perceapă dobaindă, dar e pentru binele lor. E posibil ca ei să nu-si dea seama de asta pană după disparitia lui, dar intr-o zi tot vor invăta lectia pe care a vrut să le-o dea. Majoritatea copiilor de Scorpioni isi urăsc tatii toată copilăria si adolescenta pentru autoritarismul lor strict si disciplina severă, dar cand devin adulti isi dau seama ce norocosi au fost să beneficeze de indrumarea lui fermă. Nici un alt tată nu-si invată copiii mai multe despre cum e viata, cu adevărat. Deseori, progeniturile se vor bucura de umorul si blandetea lui, dar tot nu va fi nici o indoială cine e seful. Va rade si glumi cu ei, dandu-le senzatia de libertate, dar granita va fi clar trasată si cei mic vor sti să nu o depăsească. in ciuda resentimentelor fată de atitudinea lui aproape militărească, copiii ii vor admira in taină forta si vor incerca să-l imite. insă in unele cazuri, lucrurile stau exact pe dos. Un copil delicat se poate simti intimidat si amenintat permanent din cauza puterii Scorpionului si va deveni nevrotic si introvertit, temandu-se să nu starnească nemultumirea tatălui. Atunci trebuie să-i amintesti cu tact si respect că uneori blandetea si afectiunea au rezultate mai bune decat comportamentul lui normal. Un bărbat din Scorpion nu va permite niciodată unei femei să-i dicteze. Nici intr-un milion de ani. El e bărbatul, iar tu esti femeia si dacă ai dubii in privinta asta, te va pune la punct in asa fel incat nu vei mai uita niciodată. Totusi, un sot plutonian căsătorit cu o femeie care-l intelege cu adevărat va fi tandru, intelegător, atent, si-i va răsplăti loialitatea cu acel gen de dragoste despre care majoritatea femeilor au auzit numai prin cărti si la care visează.

Nu va avea nici un rost să incerci să-i rezisti acestui bărbat o dată ce flacăra s-a aprins si el a decis că te vrea. Magnetismul Scorpionului e aproape tangibil. Dacă esti puternică si răbdătoare, flăcările plutonianului nu te vor răni. Fetele sunt complet depăsite dacă se bagă intr-o relatie cu acest bărbat. Lui ii trebuie o femeie vitează, care să zboare alături de el fără să se prăbusească. tine-te bine, orinde te-ar duce, dar deschide bine ochii si vei vedea orizonturi pe care cei timizi nu le vor zări niciodată.  

 

 

Femeia din zodia Scorpionului

 

Femeia Scorpion are o frumusete profundă, misterioasă. E fascinantă, mandră si perfect stăpană pe sine. dar are un singur regret ascuns: că nu s-a născut bărbat.

Aproape că simt furia nativelor la vederea dezvăluirii de mai sus, căci nu există femeie plutoniană care să nu se considere femeie pană in varful unghiilor, iar dacă tu esti indrăgostit de o astfel de femeie probabil că nu intelegi ce vrea să spună respectiva remarcă. Această fată are cu sigurantă suficientă strălucire si este extraordinar de seducătoare. Dar eu n-am spus că arată ca un băiat si nici nu am vrut să insinuez că nu se descurcă de minune cu statutul ei de femeie. Doar că, in subconstientul ei, ar prefera să fie bărbat. Ar avea mai putine restrictii si mai multe oportunităti. Este singurul secret pe care-l ascunde si fată de sine, asa că, să-l vadă dat in vileag, nu-i pică deloc bine.

Din clipa in care fata din Scorpion va putea face diferenta intre botoseii albastri si cei roz, se va resemna să-i poarte pe cei roz, pentru că e o adevărată maestră a adaptării perfecte la orice situatie. Dar rozul nu e culoarea ei. Adevărata nuantă a firii ei e maroul inchis, sau rosul inchis, ca vinul, care nu sunt tocmai culori feminine. insă e capabilă să te facă să crezi că sunt. Cunosc un exemplar care se preface extraordinar de bine că e o pisicută fragilă, pufoasă. Toarce cu atata multumire, incat majoritatea bărbatilor cred că au de-a face cu o ultra-feminină nativă din Pesti. Cad in capcana ei si se trezesc prea tarziu, mai tristi, dar mai intelepti. Nu e o pisicută.

Femeile din Scorpion au un dispret profund pentru membrele sexului lor care esuează in rolurile de iubită, sotie si mamă. O plutoniană isi va controla dorinta de a domina si va oferi o interpretare splendidă a feminitătii, cu mult mai mult rafinament decat femeile dure din Berbec, Leu sau Săgetător. Ea va face asta la inceputul relatiei. S-ar putea să existe exemple de bărbati care au avut o surpriză neplăcută după ce si-au scuturat orezul nuntasilor din păr si au indepărtat păienjenisul iluziilor de pe ochi. Spre deosebire de femeie din Berbec, de exemplu, Scorpioana isi va ascunde forta si va vrăji un bărbat cu parfumul greu al privirii ei exotice in timp ce ii permite să-i ofere un foc e la bricheta lui. asta e mult mai sexi decat să aprindă ea insăsi un chibrit si să-i sufle fumul in fată, iar ea e constientă de asta. O altă fată s-ar arunca in bratele tale si si-ar striga iubirea de pe acoperisuri. Plutoniana se va indrepta spre tine cu miscări lente, seducătoare, si iti va sopti mesajul ei intim. E uimitor, dar aceste fete pot arăta seducătoare in blugi, tricouri largi sau adidasi. Poate că vocea ei răgusită creează imaginea. Cunosc o astfel e nativă care a purtat o sapcă de baseball tot timpul cat viitorul ei sot i-a făcut curte si a vorbit mai mult despre sport. Dar era la fel de seducătoare ca Mata Hari si a pus mana pe bărbatul dorit, căci acesta a fost hipnotizat.

Nu te astepta ca ea să cadă pe spate ca reactie la avansurile tale. Să nu te astepti să bată din gene si să te adore cu devotament orb. Multe dintre aceste femei sunt băietoase si nici măcar nu au gene foarte lungi. Dealtfel, cu ochii aceia superbi, misteriosi, care iti pot citi in suflet, nici nu are nevoie de accesorii. Sopteste-i la ureche ceva romantic, care ar topi complet orice altă fată, si ea iti va arunca o privire intensă, străpungătoare, care va vedea adevăratele tale intentii. E un adevărat aparat de radiografii, asa că nu flirta. Dacă nu esti serios, nu faci decat să-i irosesti timpul si să o insulti. Nu te-as sfătui să insulti un Scorpion. Nu e sănătos. Dacă nu intelegi ce vreau să spun, intreabă pe cineva care intelege. S-ar putea să auzi unele povesti care or să-ti zbarlească părul.

Nu trebuie să uiti că această femeie fatală isi poate ascunde forta răzbunătoare sub un suras sfios, un comportament bland si o voce mai soptită decat a lui Marilyn Monroe. E bine să retii asta, dacă vrei s-o imlanzesti, dau să te protejezi impotriva ei... sau amandouă. Poti să fii sigur că furiile Iadului sunt dulci zane pe langă o femeie din Scorpion care a pierdut controlul asupra emotiilor ei plutoniene. Nativa poate fi dominatoare si tiranică, sarcastică si frigidă, pentru ca, in clipa următoare să devină fierbinte ca un cuptor. Poate ura veninos, ucigător si poate iubi cu ferocitate, abandonandu-se total. De un lucru poti fi sigur: nu e nicodată  "căldută", intre cele două extreme.

Scorpioana are un dar care iti poate da fiori pe sira spinării. E o formă neobisnuită de magie neagră, pe care o poate folosi cu atata măiestrie incat poti jura că e vrăjitorie. Ai prea putine sanse de scăpare din clipa in care ochii ei ii intalnesc pe ai tăi. Datorită celui de-al saselea simt, ea poate recunoaste deseori un viitor partener de la prima privire si, nu se stie cum, va transfera instantaneu această perceptie spre tine. Reactiile tale nu pot fi decat două. Vei fi prins fără scăpare in vraja ei si dus vei fi, alunecand intr-o spirală maetitoare spre capiturlarea neconditionată, sau te vei speria de moarte si-ti va veni s-o rupi la fugă tipand după ajutor. De ce atata grabă? Mai stai putin. S-ar putea să afli ce inseamnă să trăiesti cu adevărat. Ea stie si te va invăta si pe tine. Oricum, ar trebui să fii flatat că te consideră demn de acea privire ciudată. Această femeie nu găseste nici o scuză unui bărbat slab. Ea caută ambitie si curaj. Vrea un bărbat care să o domine si să o facă să fie mandră de el, fără să-i schimbe personalitatea. Alesul trebuie să fie puternic, masculin si mai frumos decat media. Mai are nevoie si de o mare inteligentă pentru a se putea măsura cu propria ei minte sclipitoare si un interes mai mult decat trecător in problemele abstracte, filosofice. Asa că stai linistit si afiseazăă un zambet superior. Toti cunoscutii vor gndi că esti deosebit dacă ea te priveste insistent. Dacă stai să te gindesti, asta iti poat edeschide noi orizonturi. Cota ta la bursa  valori va creste brusc cu cateva puncte bune.

O dată ce te-ai apropiat de o Scorpioană, poti fi sigur că esti un bărbat deosebit si neobisnuit. Asa cum poti fi sigur si de faptul că ea te iubeste cum n-ai mai fost iubit si nici na-i să mai fii iubit vreodată. Vei fi cel mai important lucru din viata ei. Dacă e o plutoniană tipică, te va sustine cu loialitate si va incerca să te facă fericit cu o intensitate pasională. Dacă esti prea greu e multumit, isi va arăta frustrarea prin incercări pasionate de a-ti anihila dezinteresul.

Probabil că ti-a sărit in ochi cuvantul "pasional". Majoritatea bărbatilor au auzit zvonuri interesant despre pasiunea femeilor din Scorpion. E adevărat. Pe dinăuntru clocoteste de pasiune, desi aceasta e tinută strict sub control si ascunsă sub o atitudine glacială fată e străini si un calm de suprafată care-ti aminteste de catifeaua neagră. Dar bărbatii sunt, din păcate, prea inclinati să asocieze pasiunea strict cu amorul fizic. Dar definitia plutoniană a acestui cuvant e mult mai cuprinzătoare. Are legătură cu sentimentele ei legate de absolut tot ce atinge. Ea nu stie ce inseamnă să fii usor interesat de ceva. ii este imposibil să fie detasată. Rareori poate spune că ii place sau nu-i place o piesă de teatru, o carte, religia, mobila sau anumiti oameni. Ori ii repugnă cu vehementă, ori idolatrizează cu pasiune. Dacă ceva nu ii starneste una din aceste două atitudini, atunci ignoră complet acel lucru, adoptand o atutudine glacială. Totusi, va rămane neatinsă de furtunile emotionale, cel putin dacă e să nre luăm după exteriorul placid  in care se infăsoară după fiecare explozie nucleară minoră sau majoră. După ce s-a calmat si a adoptat din nou atitudinea echilibrată, de catifea neagră, s-ar putea să fie greu să-ti convingi soacra că fiica ei a spart toate farfuriile si a făcut bucăti toate draperiile. Toată lumea o să creadă că acuzi pe nedrept acea femeie calmă si controlată de un temepreament atat de distrugător. Dacă stai să te gindesti, calitătile ei sunt atat de exceptionale incat ar fi trebuit să-ti dai seama că si defectele vor fi pe măsură. După ce-ti trece cucuiul din crestet, gindeste-te la părtile ei bune.

Pentru că e atrasă de investigarea tenebrelor, la inceput poate părea la fel de tentantă ca si fructul oprit, iar expresia profundă, stranie, din ochii ei poate intesifica această impresie. E adevărat că această femeie se poate uneroi avetnrua in zone periculoase in eforturile ei de a pătrunde toate misterle vietii, mai ales că nu cunoaste frica. Dar nativa tipică va iesi din aceste cotoloane intunecate la fel de puternică si pură. Dacă permite acestor călătorii să-i intineze spiritul, Scorpioana se va simti măcinată de vinovătie si angoase, dar forta ei interioară o va ajuta să se ridice ca pasărea Phoenix din cenusa acestor experimente si tot va fi superioară aproape tuturor femeilor pe care le cunosti.

Scorpioana poate fi păstrătoarea multor secrete intunecate, căci ii place să audă confesiuni, dar nu va spune nimic despre ea si nici nu va dezvălui aceste secrete, nici măcar tie. Nu incerca să-i smulgi tainele legate de viata ei personală, căci această femeie are o parte numai a ei, intimă, pe care nu o vei atinge niciodată, o parte a mintii si sufletului ei, care ii apartine in exclusivitate. Nu e mincinoasă, ba chiar de cele mai multe ori e brutal de sinceră, dar vor exista intotdeauna ginduri si sentimente pe care nu le va mărturisi nimănui.

Nativa este incredibil de loială celor puternici si merituosi, dar cei slabi nu vor fi niciodată onorati de privirea ei. Demnitatea ei cand e vorba de relatii interumane o poate face să pară distantă si snoabă. intr-un fel, asa si este, pentru că practică sistemul ei personal de caste, mai puternic marcat decat cel al surorilor ei din Leu si Capricorn. Toti Scorpionii sunt extrem de selectivi cand e vorba e prieteni. Pe cei care merită ii vor păstra o viată, iar cei superficiali, comuni, vor rămane intotdeauna pe dinafară. Orice femeie din Scorpion are imense resurse interioare de perseverentă si hotărare, la care apelează oricand are nevoie ca să facă fată exceselor care o tentează, de la alcool si droguri, pană la răzbunările autodestructive, lipsite de scrupule sau depresiile periculoase. Mai devreme sau mai tarziu, probabil că va investiga o formă sau alta a ocultului, iar misterle străvechi si lumile nevăzute ii vor castiga respectul, desi, pe parcursul unei vieti, Scorpionul poate trece prin toate fazele, de la fervoare religioasă pană la ateism.

Scorpioana nu simte nevoia să fie nevastă cu acte ca să acorde partenerului dragstea si devotamentul unei neveste. Dacă circumstantele obiective fac căsătoria imposibilă, ea te va iubi fără retineri si nu va da doi bani pe ce spun vecinii. in multe dintre aceste situatii neobisnuite, relatia e onestă si profundă, mult mai presus de iubirea superficială, egoistă din multe mariaje legale. Ipocrizia societătii nu o va impiedica nicodată pe această femeie curajoasă să caute fericirea. Ea nu răspunde decat in fata propriilor legi, iar in inima ei intelege mult mai profund jurămantul "pană cand moartea ne va despărti" decat multe dintre miresele care-l murmură.

in ciuda personalitătii ei puternice, Scorpioana isi va lăsa bărbatul să fie seful. in loc să-l pună in umbră cu fortasiambitia ei, isi va pune la bătaie talentele ca să-l ajute pe el să-si atingă scopurile. Viitorul tău va fi improtant pentru ea si, după căsătorie, dacă ii ceri, ea va renunta fără mari regrete la propria carieră, inafară de cazul in care ai dezamăgit-o profund sau e nevoie in casă de un venit suplimentar. Poate că acasă veti avea certuri furtunoase, dar in public te va apăra cu ferocitate. Nu va accepta ca cineva să te vorbească de rău sau să profite de tine. Cei care vor incerca vor simti biciul furiei ei. Fericirea ta va fi intotdeauna pe primul loc. Nativa tipică te va ajuta să perseverezi pană cand obtii ce vrei si nu se va plange si nici nu-si va pierde răbdarea, desi poate acumula oarece resentimente dacă iti pierzi curajul pe parcurs. Are pretentia să tintesti cat mai sus, iar dacă te vei multumi cu mai putin s-ar putea să ai parte de remarci destul de sarcastice si de reprosuri.

Femeile din Scorpion isi iubesc căminul, care va străluci de curătenie, bun gust si confort. Mesele sunt servite la timp si lucrurile sunt in general tinute sub control. Dacă nu e asa, inseamnă că ceva o face să fie foarte nefericită, căci inclinatia ei firească e spre frumusete si ordine. Pentru nativa tipică, curătenia de primăvară e ca o vacantă. Adoră să cotrobăie prin toate cotolanele ca să vadă ce găsesc. Ai grijă să nu găsească biletele parfumate prin jacheta ta cea veche cand face curătenie in dulapuri. Scorpioana e irational de suspicioasă chiar si atunci cand nu are motive, asa că iti poti inchipui ce se intamplă cnd găseste indicii reale ale unei posibile infidelităti. Imaginează-ti norul-ciupercă al unei explozii nucleare si ai să-ti faci o idee. Nu are rost să o suspectezi si tu pe ea, in ciuda ocaziilor ivite. Si s-ar putea să fie destule, căci ea nu-si dezvăluie niciodată sentimentele cele mai profunde. Bineinteles, asta iti va starni multe intrebări. inghite-le, o dată cu nodul din git. Ca si in cazul sertarului pe care-l tine mereu incuiat, anumie lucruri sunt teritoriu interzis pentru oricine. N-ai să obtii nimic cu insistentele. Stie si ea că nu e corect, dar asta nu schimbă cu nimic lucrurile. Asta e! O accepti asa saunu.Probabilcă ai s-o accepti, căci e imposibil să o părăsesti. Dacă nu din alt motiv, măcar pentru că amintirea ei te va bantui tot restul vietii. E mai usor să te adaptezi idiosincraziilor ei decat să ai cosmaruri in fiecare noapte dacă o părăsesti. Nimeni nu părăseste un scorpion. Nu de tot. Oricum, ai langă tine o femeie deosebită.

Oricată nevoie ar avea de siguranta pe care i-o oferă rădăcinile si căminul, se va muta fără ezitări vizibile dacă asta e necesar pentru cariera ta. Pentru un militar e o sotie excelentă, iar pentru un politician e un adevărat giuvaer. Nu există om pe care să nu-l poată "citi" si nici minciună pe care să n-o "miroase". Scorpioana iti poate soune exact in cine poti avea incredere si care sunt cei pe care e bine să-i supraveghezi. Si sotia din Pesti are aceeasi clarviziune, dar ea e prea blandă, prea incapabilă să critice si prea dispusă să găsească scuze defectelor celorlalti. Nu e si cazul femeii din Scorpion. De fapt, va fi nevoită deseori să-si infraneze limba ascutită si să-si modereze tonul tăios.

La capitolul buget, plutoniana e complet imprevizibilă. Se poate zgirci si economisi fiecare bănut, pentru ca apoi să aibă accese de extravagantă magnifică. Un lucru e sigur: ii plac banii. Dar această femeie pretuieste si mai mult presitigiul si va fi multumită dacă accepti un venit mai mic insă esti propriul tău sef si ai perspective de a eveni o persoană influentă. Acestor femei le place puterea si vor sacrifica multe pentru a o obtine. va fi perfect multumită dacă tu ai putere, căci semnul sub care e născută ii permite să trăiască din plin prin altii. Nu uita că, desi se va sacrifica si se va multumi cu foarte putin pentru atingerea unui scop planificat, e prea mandră ca să trăiască modest toată viata si va deveni foarte acră si nemultumită dacă e obligată să ducă o viată de sacrificiu pentru o perioadă de timp nerezonabil de lungă. După un timp, fie va incerca să provoace o schimbare in starea economică a familiei, sau se va retrage treptat in stadiul de soparlă cenusie, părand că acceptă si chiar că e multumită cu viata in sărăcie, dar fiind in sinea ei plină de resentimente.

Nativa va fi posesivă, dar nu va accepta acelasi lucru din partea ta. Una dintre cele mai neplăcute trăsături ale Scorpionilor de ambe sexe e refuzul de a accepta alte puncte de vedere decat al lor cand e vorba de sentimente. E nevoie de săptămani de introspectie ca să-si schimbe opinia. Interesul ei natural fată de sexul opus, fie el si platonic, iti poate oferi destule motive să fii la fel de gelos pe ea pe cat e si ea gelosă pe tine. Probabil că uneori va fascina toti bărbatii prezenti si tu va trebui să stai deoparte si să-i vezi roind in jurul ei. Asta duce mult prea rar la ceva serios, dar poate da nastere unor momente jenante si chiar unor certuri explozive. in toiul luptei ai face bine să-ti amintesti că nevoia ei de a plăti totul cu varf si indesat o face să iasă invingătoare din orice fel de confruntare. Ea are intotdeauna ultimul cuvant. Dacă o minti o dată, ea te va minti de două ori. Dacă refuzi să o săruti dimineata după ce v-ati certat cu o seară inainte, s-ar putea ca ea să refuze să te sărute la culcare timp de o lună. Dacă mama ta critică talentele ei culinare, s-ar putea ca sotia ta din Scorpion să "uite" să o mai invite la masă vreo cateva luni. insă va ierta o jignire accidentală, dacă stie că a fost făcută neintentionat. Simtul dreptătii e la fel de puternic la Scorpioni ca si simtul răzbunării. Multi oameni uită acest lucru. Ea va tine minte orice gest de bunătate si-l va răsplăti si pe acesta cu varf si indesat.

 

 

SĂGETĂTOR

 

 

Cum să recunosti un nativ din Săgetător

 

Oamenii dominati de Jupiter sunt foarte temperamentali si nu suportă să fie acuzati de lipsă de onestitate. O acuzatie nedreaptă sau o insultă adusă integritătii lor le va provoca o indignare explozivă, dar după o izbucnire temperamntală incendiară, Săgetătorul tipic se va simti cuprins de remuscări si va incerca să dreagă lucrurile. iti va invineti ochiul si te va băga in spital, dar probabil că a doua zi te va ingropa in flori si compasiune. O ofensă il va face să uite de starea lor de spirit de obicei veselă si optimistă si va da drumul unui potop de vorbe dure, care pun de obicei la punct orice scandalagiu. Bărbatii isi vor folosi pumnii si vor dispretui armele. O personaă grosolană, care insultă un Săgetător, se va trezi imprăstiat pe trotuar, intrebandu-se ce camion la lovit. De obicei, Arcasul intai actionează si vorbeste si abia după aceea se gindeste la consecinte.

Multi Săgetători caută luminile rampei si nimeni nu e mai fericit decat ei să ofere bis după bis unui public incantat. E in stare să cante pană răguseste sau să danseze pană isi toceste tălpile, numai de dragul incantării de a se exprima. Industria spectacolului e plină de Săgetători.

in femeile si bărbatii din acest semn există o puternică latură religioasă, mai ales in tineretea lor. Sunt foarte interesati de probleme bisericesti, dar o dată cu varsta, devin tot mai sceptici in privinta dogmei, inclină să se indoiască de lucrurile in care credeau pană atunci si incep să caute valori perfecte. Un săgetător care să nu aibă un set de genti de voiaj  e o raritate. Nativilor le place la nebunie să călătorească si de obicei, au cel putin un bagaj pe care-l tin mereu gata făcut, pregătit pentru a fi folosit intr-o clipă.

intotdeauna vei observa la naivul, curajosul, optimistul Săgetător o trăsătură copilăroasă. El refuză să accepte gravitatea vietii, desi unii dintre ei reusesc să facă fată responasbilitătilor cu multă constiinciozitate după ce trec de prima tinerete. insă nu sunt niciodată cu adevărat fericiti atunci cand simt povara acestor responsabilităti. Firea jupiteriană se revoltă impotriva restrictiilor si dacă acestea sunt prea multe, pot provoca nativului boli grave. Dacă Săgetătorul supravietuieste acestora si risipei de energie pe care o face, poate ajunge la varste matusalemice. Majoritatea arcasilor isi păstrează pană la sfirsit mintea ascutită ca briciul, dar rafinată de varstă. Senilitatea nu e aproape niciodată o problemă la ei.

Zonele sensibile ale nativului sunt soldurile, plămanii, ficatul, bratele, mainile, umerii, intestinele si labele picioarelor. Dragostea lui pentru sporturi si natură poate duce la accidente din cauza excesului nesăbuit de activitate fizică. Nimeni nu-l va putea tine intr-un pat de spital mai mult de cateva zile. Jupiterianul acceptă cu greu faptul că e bolnav si se insănătoseste cu o rapiditate uluitoare. Viata ii infrange rareori definitiv pe acesti oameni. Ei cred cu toată fiinta că ziua de maine va fi cu sigurantă mai bună decat cea de ieri, iar cea de azi e destul de interesantă. Toanele intunecate trec la ei aproape inainte ca norii să apuce să acopere soarele.

Fiecarui Săgetător ii plac jocurile de noroc, cu exceptia celor care au o influentă conservatoare, precaută, in harta lor astrală. Putini dintre ei pot rezista impulsului de a arunca vreo cateva bancnote pe masa cu postav verde. Sunetul zarurilor scuturate in paharul crupierului ii atrage pe jupiterieni ca un cantec de sirenă. Dacă planetele au avut aspecte adverse la nastere, un Săgetător poate arunca pe geam averi uriase sau poate pierde banii de chirie pe un cal. Las Vegasul atrage Săgetători ca mierea albinele. Acelasi lucru e valabil si pentru jocurile de noroc mai serioase precum bursa si cotatiile imobiliare. Din fericire, majoritatea nativilor tin sub control aceste impulsuri, dar chiar si ei vor risca din cand in cand cateva zeci de mii la un poker mic sau pe un bilet de bingo.

Atat arcasii timizi cat si cei plini de fortă isi vor asuma oricand riscul de a se indrăgosti, fără să stea pe ginduri. Ei se aruncă in iubire cu capul in ianinte, abandonandu-i-se cu inconstientă, dar deseori se opresc brusc atunci cand e rostit cuvantul "căsătorie". Desi Săgetătorul e cald si minunat in dragoste si alte realtii interumane, e cam alunecos si greu de prins. Simbolul lui e centarurul: jumătate cal, jumătate om, ceea ce ii conferă un avantaj evident atunci cand cineva aleargă după el, cu conditia să nu se impiedice in propriile picioare.

Cateva dintre cele mai neplăcute trăsături ale unora dintre Săgetători sunt temperamentul violent, excesele alimentare si alcoolice, care pot duce la obezitate si alcoolism, o inteligentă sclipitoare pătată de sarcasm usturător sau excentricitate extremă si incapacitatea e a păstra un secret. Dar nici una dintre acestea nu trebuie neaparat să rămană defecte permanente. Ele pot fi usor eliminate datorită hotărarii tipice Săgetătorilor. Jupiterianul tipic iti va imprumuta bani fără să te facă vreodată să te simti jenat că ai cerut sau măcar obligat să-i dai inapoi. Casnica din semnul lui Jupiter va adopta un orfan sau un animal pierdut si va face intotdeauna loc pentru incă o personă la masa ei.

Arcasul va imbrătisa o cauză măreată cu devotament orb si va crede că posibilitătile oferite e aceasta sunt mai mari decat părtile negative, atitudine provenită din imaginatia lui debordantă si gindirea progresistă. El isi prezintă intotdeauna ounctul de vedere folosind argumente obiective, rationale, uneori făcand praf opozitia cu satira lui tăioasă, si totusi, nu se stie cum, reuseste să nu se implice in scandal. insă fcoul din el e oricand gata să izbucnească oricand cineva atacă miracolul sau cauza lui din momentul respectiv. E  un inamic de temut, căci tinteste la fix atunci cand isi face timp să se concentreze asupra victimei sale. Atunci, săgetile lui isi ratează rareori tinta. Ele sunt inmuiate in remarci spirutale si inteligente si sunt sufient de ascutite ca să străpungă orice armură.

Desi foarte putini Săgetători sunt cu adevărat amuzanti, e ciudat felul in care spun o glumă, căci pierd ritmul si strică poanta. Publicul (acasă sau intr-o sală de spectacol) va hohoti de ras din cauza evidentei stangăcii, dar sufletul jovial al jupiterianului va crede că toată lumea rade datorită minunatului lui simt al comediei. E de-a dreptul vesel!

Bărbat sau femeie, arcasul se poate purta atat de stangaci, sau se poate preface că e atat de retras, incat ar putea să-ti dea impresia că nu e prea inteligent sau că e timid. E adevărat că sunt cativa nativi care adoptă un comportament excentric, de sihastri, dar asta nu face decat să le dea ocazia să-si ascută si mai mult mintea, ajungind pană la geniu.

Desi Săgetătorii au memorii uluitoare, care ii ajută să spună cu exactitate ce au făcut pe 14 aprilie 1983, si isi amintesc fiecare detaliu al cărtilor si filmelor, ei pot uita unde sia-u lăsat haina. Mjoritatea isi pierd mereu mănusile, cheile, portofelele si unii spun că si-ar pierde si capetele dacă n-ar fi prinse de git.

Un jupiterian nu e in stare niciodată să spună o minciună fără să fie prins. Nimeni nu-l crede. inselătoria nu stă in firea lui si cand incearcă s-o abordeze e dat in vileag rapid si sigur. Ar face bine să spună intotdeauna adevărul, fie ce-o fi! Nici chiar mintea lui atentă, ascutită, nu-l va putea salva de rezultatele unei astfel de excursii in tara minciunii, cu exceptia cazului in care are un ascendent in Scorpion. Acest gen de nativ e destul de rar, dar fii pregătit să intalnesti cateva exemplare.

in adancul sufletului lui, Săgetătorul e convins că de fapt viata e un circ, iar el e clovnul care face tumbe si sare prin cercuri violet, imbrăcat in costum bleu ciel. Chipul lui e vopsit in culori aprinse, iar ochii ii strălucesc de curiozitate si veselie. Că e indrăznet sau retras, adevărata fire a acestui idealist generos e la fel de veselă ca un pom de Crăciun. Plin de vitejie, isi prinde o garoafă peste inima lui mare si-si incordează arcul, inderptandu-l spre cer. Cand tinteste drept, el poate trimite săgeata dincolo de stele, spre locul unde se nasc visele.

 

 

Bărbatul din Săgetător

 

Nu vreau să te descurajez, dar bărbatii din Săgetător au un obicei bizar. Se aruncă pe un cal alb si pornesc in galop pe străzi fluturand o sabie in apărarea unei cauze. Apoi mai au o idiosincrazie. Fac tumbe ca niste clovni la circ, amestecandu-se printre elefanti si personaje bizare, cum ar fi femeia cu barbă, infulecand veseli vată de zahăr.

acest specimen poate fi capturat folosind anumite manevre. dar mai intai trebuie să-l dai jos de pe calul alb, să-l scoti dintre elefanti si, desigur, femeia cu barbă trebuie să dispară si ea. Cauzele si circul nu prea mai lasă loc pentru o viată de familie, ca să nu mai vorbim de plimbări sub clar de lună.

|ncă din start ai un atu. Sunt atat de multi Săgetători care galopează si fac tumbe prin viată, incat vei avea de unde alege. Entuziasmul idealist si curiozitatea unui bărbat din această zodie sunt contagioase. Sigur, uneori exuberanta lui inocentă poate scăpa de sub control. De exemplu, te poate arunca in sus ntr-un moment de incantare nebunească, impetuoasă, ca apoi să uite să te prindă.

Aproape intotdeauna e inconjurat de o multime de oameni. ăsta e un alt obstacol. Va trebui să-ti faci loc cu coatele prin multime ca să ajungi langă el. Dar nu fi pesimistă, căci acest bărbat e un optimist incurabil. dacă dusmanii lui i-ar trimite o cutie cu balegă, el nu s-ar simti jignit, ci ar crede că au uitat să-i trimită si calul. Acest gen de optimism poate fi periculos. De fapt e vorba despre incredere oarbă, articol din care Săgetătărul are depozite uriase. Acest lucru il face să aibă incredere naivă in orice si oricine, asa incat cade deseori in gropi. E firesc să se intmple asa cand umbli cu un arc in mană, tintind mereu spre cer in căutarea unui scop inalt spre care nimeni n-a mai indrăznit să tindă (sau nimeni n-a mai avut atata lipsă de realism incat să incerce să-l atingă).

Totusi, el nu e un visător cu capul in nori in sensul strict al expresiei. Visele lui sunt intotdeauan supuse scrutinului logic si inteligent al lui Jupiter, precum si curiozitătii lui. Dacă aceste vise supravietuiesc cercetării lui minutioase dar oneste, inseamnă că sunt probabil pe atat de practice pe ct sunt de nebunesti, chiar dacă lumea nu e pregătită pentru ele. O dată ce a hotărtă că există o sansă să le ndeplinească, nativul si scoate oalele cu vopsea si pensulele si ncepe să le coloreze cu cea mai vie si curajoasă imaginatie pe care ai văzut-o vreodată. Dar capetele pătrate stau totdeauna la pndă pregătite să calce in picoare ideile progresiste si să le năbuse nainte de a avea ocazie să-si dovedească validitatea.

Imaginatia lui nesfrsită l poate face să se prăbusească. Dar norocul are grijă să l salveze exact la timp. Acest bărbat e de obicei atat de norocos incat e de-a dreptul dezgustător si ar trebui arestat. Dacă s-ar duce in munti si s-ar ntoarce un un sac de pietre care s-ar dovedi a nu fi aur, el ar plnge un timp, după care ar descoperi că pietrele alea sunt minereu de uraniu. Dacă te apleci să culegi chestia aceea lucioasă de lngă gura de canal, te vei trezi in mnă cu poleiala de la o lamă de gumă. Dacă se apleacă el, se va alege cu o bucătică din diamantul Hope, scăpat pe jos de Harry Winston cand a ridicat mna să cheme un taxi.

Cu asa noroc, e si firesc să fie optimist. Binenteles, mai sunt si zile cand piatra e doar o piatră si poleiala e doar polieală, dar Săgetătorul tipic si revine rapid după astfel de lovituri zdrobitoare. La fel stau lucrurile si in dragoste pentru jupiterian. E norocos. Cand nu e, isi revine foarte repede. Singurul lucru pe care nu-l acceptă e lipsa de sinceritate, dar cam atat. De aceea are atat de multi prieteni si cunoscuti care-l simpatizează. El priveste dincolo de exteriroul oamenilor, căutand valorile reale, intrinseci. Nu că n-ar avea dusmani, dar sunt mult mai putini decat cei pe care ii au alte zodii. Cei care s-au simtit lezati de remarcile lui directe se vor uita urat l el si le va veni să-l strangă de git, dar de obicei le trece si isi dau seama că intentiile lui sunt inofensive. Bărbatul din Săgetător păcătuieste prin lipsă de tact si de consideratie, dar niciodată prin cruzime voită.

Probabil că ai văzut deja că vorbirea lui e la fel de directă ca si traiectoria săgetii lui simbolice. Poate spune lucruri absolut scandaloase, dar dacă esti indrăgostită de el va scăpa nepedepsit. Dar vei avea tot dreptul să te simti jignită cand un Săgetător pe care abia l-ai cunoscut se va uita la tine cu ochii lui strălucitori, plini de viată si ti va spune că esti exact genul de femeie pe care un bărbat si-ar dori-o drept amantă. Tocmai cand te pregătesti să-i tragi vreo cteva posete in cap, va arbora o expresie inocentă, ca de băietel, si-ti va explica plin de candoare dezarmantă că in Evul Mediu regii si aristocratii făcaeu căsătorii de conveninetă, asa că sotiile lor erau de obicei urte si plicticoase. Dar amantele lor erau frumoase si inteligente, fete pe care si le-ar fi ales pentru a le fi sotii dacă regulile ar fi fost altele. A citit despre asta, pentru că l-a interesat ntotdeauna perioada respectivă. Probabil că te vei calma si chiar te vei umfla putin in pene. Pe deasupra, vei fi si impresionată. Cati bărbati petrec ore in sir citind cărti de istorie fără să fie obligati de cineva? S-ar putea chiar să fie un geniu! Ia gindeste-te! Ai putea deveni sotia unui intelectual. Gresit! Ai putea ajunge amanta unui intelectual. Fiind deja topită după mintea lui, nu-ti dai seama că e pregătit să atace in fortă din clipa in care ai reactionat pozitiv la propunerea lui initială (si nu-ti nchipui nici o clipă că a fost o remarcă intamplătoare si nu o propunere!).

Sigur, nu orice femeie va accepta o explicatie atat de cusută cu ată albă pentru niste avansuri atat de evidente. Dar nu contează. Chiar si după ce victima are o izbucnire indignată, se intorc la Săgetător devenind din nou prieteni apropiati după ce le trece furia. Asta ar trebui să-ti dovedească in ce pericol urias te afli alături de acest tip atat de inofensiv in aparentă. Cu zambetul acela larg, candid, naiv, nu aduce nici pe departe cu un lup. Mai degrabă cu seful unei trupe de cercetasi. Dar cand vine vorba de amor nu e deloc un cercetas si ar fi bine să tii minte asta cand te invită intr-o expeditie pe munte.

Bărbatul jupiterian isi trăieste viata sentimentasă la nivel superficial, dar nu incearcă niciodată să ascundă acest lucru. (La urma urmelor, dacă ti cureti din urechi pnza de paianjen a sentimentalismului, ai să-ti amintesti că a spus "amantă", nu "sotie"). Săgetătorul caută legături amoroase superficiale, ntmplătoare. Uneori ajung să fie atat de ntmplătoare incat sunt de-a dreptul promiscue. Din cand in cand, aventurile unui arcas reusesc să facă pană si un Scorpion să rosească. Și aveti cuvntul meu că Scorpionul nu roseste cu una cu două...

Să revenim la sinceritatea lui. E un subiect mult mai putin delicat. Dacă experientele amare ti-au arătat cat de neserioase pot fi jurămintele eterne ale bărbatilor, te va bucura onestitatea lui. Nici nu vei clipi cand iti va spune cate legături amoroase a avut si ce asteaptă de la cea cu tine, totul in cuvinte clare si logice. Nu se va nsura dacă va avea in mod constient vreo ndoială in privinta parteneri sale, dar poate ajunge să se implice ntr-o legătură care să ducă la ncurcături care vor culmina cu o cerere in căsătorie, de obicei din partea fetei. in acest caz, o va rupe la fugă in directia opusă altarului, dar, fiind cam stngaci, s-ar putea să se mpiedice si ea l va prinde nainte să apuce să ajungă prea departe. in acest caz, jupiterianul se va gndi bine si va decide (complet ilogic) că, dacă l-a atras o anumită latură a ei (intelectul sau fizicul, nu contează care) va ajunge să-i placă si cealaltă. Va ceda, se va nsura si astfel va fi pregătit terenul pentru ncă un divort tipic Săgetătorilor. forta ratiunii lui pare să-l părăsească in mod misterios atunci cand e prins ntr-o capcană sentimentală.

Femeile nteleg deseori gresit atitudinea Săgetătorului si cred că relatia e mai serioasă dect este. Aceeasi atitudine a jupiterianului dă uneori impresia că vrea o legătură pasională, cand el de fapt si doreste o prietenie superficială, absolut platonică, sau vrea doar să-si petreacă timpul cu o prietenă e sex feminin.

De aici pot rezulta multe ncurcături cu rezultat negativ pentru arcas, dar cu norocul lui, majoritatea acestor ncurcături se sfrsesc cu bine. E clar că acest bărbat flirtează tot timpul, dar nu vrea doar sex. i plac varietatea si stimularea intelectuală. Dacă o femeie ncepe să se agate de el ca un scaiete cand el nu voia dect să se distreze, va ncerca să treacă peste situatie dnd impreisia că a fost doar o glumă. Binenteles, ea nu va prinde poanta. Multi nativi sunt acuzati că fac avansuri tuturor secretarelor atrăgătoare sau oricărei fete frumusele pe care o văd. Ba, uneori, nu se abtin să flirteze si cu bătrnica din colt, de la chioscul de ziare sau cu politista care vrea să-i amendeze. Să fim seriosi! Nici un bărbat ntreg la minte nu ar invita la o bere o politistă aflată in timpul serviciului! După ce-si termină tura, da! Asa că vezi si tu de ce suspiciunile astea nefondate l enervează pe arcas. Dacă e să fim cinstiti, in majoritata cazurilor el nu făcea dect să fie prietenos.

Dacă esti fată desteaptă (si ar fi bine să fii, pentru că acesti bărbati vor neaparat ca femeia de lngă ei să fie inteligentă), te-ai prins deja. Nu fi geloasă. Nu fi bănuitoare. Lasă-i spatiu e manevră dacă vrei să-l prinzi pnă la urmă. Nu-l lua la ntrebări, nu-l cicăli, nu boci si nu ameninta că-l părăsesti. Copleseste-l cu libertate. nchipuie-ti ce schimbare plăcuta va fi asta pentru el fată de celelalte relatii ale lui. Dacă privesti viata ca si el si iei oamenii asa cum sunt, ai principalele "ingerdiente" pentru a fi genul lui de femeie-sotie. Atata timp ct sunteti sinceri unul cu altul, poate fi grozav să năltati zmee mpreună. Ce rost are să-ti faci griji ntrebndu-te ce se va ntmpla cand zmeele vor cădea la pămnt? Nu. nu e nevoie să-i dai acestui bărbat tot ce-si doreste ca să poti puna mna pe el. E de-ajuns să fii ce doreste. Fii atentă la tot ce te nconjoară. Lasă-l să-ti domine si canalizeze energiile. ndrăgosteste-te de sporturi. Du-te cu el in excursii cu cortul si ia-ti si Saint Bernardul ca să vă păzească. Fii generoasă, afectuoasă, entuziastă si nu ncerca să-l tii ncuiat in casă la tine pregătindu-i bunătăti in fiecare seară. Spune-i foarte clar că nici el nu poate avea pretentia să te tină numai pentru el. Arată-i că esti un spirit liber, ca si el. Nu pune niciodată furtunul cu apă rece pe el cand se nfierbntă din cauza unor idei nebunesti si găseste-ti alte preocupări ct timp el umblă de nebun trăgnd cu săgeata in tinte imposibil de atins. Astfel, ntr-o seară minunată, ti va mărturisi sincer că esti cam tot ce si doreste să fie o femeie. Cand ajunge in acest puincat, spune-i si tu la fel de sincer că si el se ncadrează in standardele tale, dar că a sosit vremea să luati o hotărre. Subliniază faptul că l placi atat de mult incat ai fi dispusă chiar să te măriti cu el, dacă promite să nu-ti răpească libertatea. in caz contrar, nu mai ai timp de pierdut pe lngă el, ceea ce e mare păcat, pentru că vă potriviti atat de bine, dar ai fost ntotdeauna curioasă cum ar fi să ai copii. Maternitatea e o nouă aventură pe care ai vrea să o ncerci. Ai grijă să aranjezi cu un fost iubit să te sune in toiul discursului. Acceptă lejer ntlnirea cu respectivul in fata Săgetătorului tău. Cand nchizi, zmbeste-i strălucitor si spune-i că nu vezi de ce nu ati rămne buni prieteni, apoi invită-l să vină cu tine la ntlnirea cu vechiul iubit ca să nu stea singur. Asta ar trebui să-i dea ultimul impuls necesar ca să te ceară de nevastă. (Cu plăcere!).

După nuntă, probabil că n-ai să ai probleme cu rudele lui. Multi Săgetători sunt socant de dezinteresati de legăturile de familie. Ei nu acceptă teoria legăturilor de snge afectuoase, dect dacă rudele merită afectiune. chiar si cei care tin la părinti si frati sau surori reusesc să păstreze o distantă sănătoasă fată de ei. i vizitează si le arată afectiunea lor caldă, dar nu aceptă niciodată ca acestia să se bage in viata lor personală. Ai grijă ca nici rudele tale să nu intervină ntre voi.

tine o geantă de voiaj gata pregătită. Vei călători mult. Vei lua si acum Saint Bernardul, pentru că sotului tău i plac animalele. Vezi-ti de propriile preocupări si lasă-ti sotul să iasă in oras fără tine ori de cate ori vrea. Nu-i pune niciodată la ndoială sinceritatea. Cand e furios, Săgetătorul poate scoate o usă din balamale sau poate găuri peretele cu pumnul. E doar mosul lui de a se elibera de mnie, dar ai o groază de strns după aceea si apoi, ct de des poti să chemi zugravul? E mult mai simplu pentru toată lumea să nu-l acuzi de lipsă de integritate. Cand face ceva rău, aproape sigur ti va spune. Va fi deajuns de greu de nghitit această onestitate fără să-ti mai faci probleme imaginare. Fă exercitii pentru a fi pregătită să faci fată acestei situatii si fii gata să afli că tot pe tine te iubeste. Fii la fel de practică ca si el in privinta emotiilor umane. Vei descoperi cu surprindere ct de puternică poate fi iubirea sădită pe un sol atat de onest. Adevărul dă nastere la permanentă ntr-o relatie.

Va trebui să petreci niste ore bune gătind pentru el si servindu-l. Fiindcă e fan al sporturilor, probabil că va avea pretentia să urmăresti cu el meciurile la televizor. Dar te va lua si la toate numeroasele lui evenimente sociale dacă esti atrăgătoare si amuzantă si dacă-ti plac oamenii. Săgeătorii nu suportă femeile mohorte, care stau lipite de ei tot timpul si nu se adaptează in societate. Va fi mndru de talentle tale speciale si n-ar strica să ai măcar vreo două. Citeste ct mai mult si pregăteste-te să aperi unele dintre cauzele lui, mai ales pe cele pierdute.

S-ar putea să fie cam extravagant si i va plăcea dn cand in cand să joace un joc de noroc, dar acelasi impuls l va determina să fie foarte generos in privinta cheltuielilor tale, dacă e un arcas tipic.

Asteaptă-te la oarece critici directe, deseori dureros de lipsite de tact. Ar trebui să te fi obisnuit deja cu asta. Vei avea destul de lucru dregnd busuiocul ntre el si prietenii lui. Tu esti cea care-l ntelege cel mai bine, ti-amintesti? Tu l-ai făcut să creadă asta in seara in care ai pus problema căsătoriei.

Copiii l vor ncnta mult mai mult cand vor fi ceva mai mari, dar bebelusii l vor bulversa putin. Tatii din Săgetător adoră să-i ia pe cei mici in excursii. S-ar putea să fie mai apropiat de băieti, pe care-i va include in activitătile lui, sportive sau de altă natură, dar va fi foarte tandru cu fetele. Copiii l vor considera mai degrabă amic dect tată. Cu ct vor creste mai mari, cu atat se vor apropia mai mult de el. Din cand in cand, onestitatea lui i va deranja, mai ales atunci cand simt nevoia de inimitate. Copiii sunt sensibili cand e vorba de secretele lor si s-ar putea ca sentimentele lor să fie rănite din cauza ntrebărilor lui curioase si a observatiilor lui pe sleau. Escapadele adolescentine mai degrabă l vor amuza dect l vor nfuria, dar e posibil ca nsăsi toleranta lui să-i facă să nu sară calul. Probabil că va fi sever cu ei numai cand vor minti. Nu-l ignora in favoarea celor mici. Cand vrea să te ia cu el ntr-o aventură, lasă baltă scutelcele si talcul, cheamă o dădacă (nu pe maică-ta!) si du-te.

Arcasul gndeste atat cu mintea ct si cu inima. Nu va fi ntotdeauna ntelept. Uneori va fi nesăbuit de curajos. Se va mpiedica si va cădea, apoi se va ridica si va ncerca din nou. Dar i vei ierta aproape orice, pentru că te va iubi cu sinceritate.

 

 

Femeia din Săgetător

 

Ea nu va spune intotodeauna ceea ce vrei să auzi. De cele mai multe ori remarcile ei spuse pe sleau si intrebările stanjenitoare iti vor increti părul. Dar din cand in cand, va spune cate ceva atat de deosebit si splendid incat iti va veni să canti de fericire.

Să dăm un exemplu. Scena: o cafenea. Tocmai ti-ai adunat curajul ca să-i spui că o iubesti, dar inainte să apuci să deschizi gura, ea te priveste cu ochii ei senini, larg deschisi si te intreabă plină de curiozitate "Cum te simti cand esti atat de scund? Nu ai complexe, nevroze, ceva?". in timp ce tu inghiti in sec, incercand plin de bărbătie să-ti revii, ea va adăuga: "N-ar trebui să-ti faci probleme din cauza asta. Multi bărbati importanti au fost scunzi. Ca Napoleon. Sau Hitler". Asta e ca si cum ti-ar pune sare pe rană. Dar inainte să apuci să te ridici si să pleci, gindindu-te că femeia asta merită cu varf si indesat o asemenea grosolănie, ea va murmura visătoare: "Nu pot să sufăr bărbatii ca niste prăjini. Tu esti perfect. Am observat cand veneam impreună incoace că ne potrivim perfect impreună".

Asază-te la loc. Vei rămane. Pentru mult timp. O fată din Săgetător, prietenoasă si onestă, tocmai ti s-a lipit de suflet cu farmecul ei unic, ciudat. intotdeauna va vorbi deschis, pentru că vede lumea exact asa cum este, desi poartă ochelari cu lentile roz. Trebuie să recunosti că acesta e un talent deosebit. Nu oricine poate privi orice situatie cu o logică limpede, ratională păstrandu-si capacitatea fericită de a crede că lucrurile se vor ameliora sau dacă nu, le va accepta asa cum sunt.

Femeile din Săgetător sunt niste adevărate Shirley Temple. te va durea cand partenera ta iti va spune că si-ar dori să castigi mai multi bani, dar apoi va adăuga: "Sigur, oamenii care au prea multi bani devin egoisti. Poate că avem noroco că suntem săraci". E adevărat, e un optimism stangaci, dar te vei obisnui cu el.  Fata asta nu te va minti niciodată. Uneori s-ar putea să iti doresti să o facă. intreab-o cum isi petrece serile cand nu e cu tine si vei primi un raport detaliat si sincer despre scrisorile pe care i le scrie atrăgătorului doctor pe care l-a cunoscut vara trecută in vacantă si despre cate intalniri refuză. S-ar putea chiar să-ti povestească de insomnia ei si cum stă trează noaptea intrebandu-se dacă nu cumva ceea ce simte pentru tine e doar prietenie si nu iubire. O să-ti vină să urli la ea: "Pentru Dumnezeu, mai minte-mă si tu, cateodată! Are si un bărbat mandria lui!". Nu tipa prea tare. Ai s-o jignesti si apoi, nici ea nu e tocmai lipsită de temperament. se stie că femeile din această zodie au uneori crize de furie explozivă.

Probabil că nativa va locui singură. Aceste femei sunt foarte independente si ambele sexe au o ciudată detasare fată de legăturile de familie. Poate pentru că nativii călătoresc atat de mult incat nu stau acasă suficient timp ca să-si cunoască familia. Chiar dacă drumurile lor se rezumă la a merge la film sau la prietene, aceste femei sunt tot timpul pe picior de plecare, agitate. Nu vreau să te sperii, dar am cunoscut o Săgetătoare atat de inocentă in privinta nuantelor relatiilor de familie incat si-a invitat iubitul pe care-l părăsise să vină cu ea si noul ei sot in luna de miere. Bietul de el, părea atat e singur! Si-apoi, a spus că-si plăteste partea lui. De c te uiti asa la ea? A gresit cu ceva?

există un lucru pe care va trebui să-l inveti rapid, altfel relatia voastră nu va demara niciodată. Cand vrei ca ea să facă ceva, roag-o. Nu-i ordona ce să facă. Din cate stie ea, tehnica omului pesterilor s-a demodat incă de la Tarzan si Jane. ii place să se simtă protejată, dar nu-i place să i se dea ordine. Nu acceptă asta nici d la mama ei. Cine esti tu să te crezi mai presus de mama ei? Totusi, firea ei e cam sucită. Desi detestă să i se comande, mai ales in public, cand te testează ca să vadă cat poti fi de ferm, fii ferm. Jupiterienele nu suportă bărbatii slabi, nehotărati. Dacă o ia razna si limba ei ascutită devine prea veninoasă, sau amenintă că va face ceva ce te scoate din sărite, aplică-i putin tratament gen Tarzan. Numai cat să o potolesti. ceva de genul: "Fă, tu asta si am să-ti sucesc gitul ca la porumbei". S-ar putea să reactioneze cu o uimitoare supunere dacă va fi convinsă că vorbesti serios. O Săgetătoare nu ar ede gind să renunte la individualitatea ei pentru un bărbat, oricare ar fi acela, dar ii cam place să stie că o consideri "muiere".

S-ar putea să te zăpăcească, dar asta nu-i nimic fată de ce e in capul ei. Multe native confundă dragostea cu prietenia si invers. Dacă esti unul dintre acei bărbati de modă veche, care preferă ca o femeie să fie evazivă si timidă, caută-ti altă parteneră. La această femeie, ce-i in gusă-i si-n căpusă. Stilul ei de a spune pe fată, fără menajamente, ceea ce gindeste duce in mod firesc la perceptii gresite si la multe scandalulri zgomotoase, ca să nu mai vorbim de sentimente rănite. Dar astea nu ii vor frange spiritul. intr-o situatie de criză, mandria jupiteriană apare din adancuri si o salvează, permitandu-i să trateze inima ei frantă ca si cum ar fi cea mai tare poantă a sezonului. Poate că inăuntru sufletul ei plange, dar va para cu atata spirit sclipitor intrebările prietenilor referitoare la ruptură, incat acestia vor ajunge la concluzia că din punctul ei de vedere legătura respectivă a fost doar un simplu flirt. Nici unul nu va ghici că ea udă perna cu lacrimi in fiecare seară, intrebandu-se ce a spus de a distrus totul. S-ar putea să fi fost faptul că i-a spus să nu urce la ea fiindcă "avea de vorbit cu un tip care are probleme", atunci cand iubitul ei a sunat-o din coltul străzii la miezul noptii. De fapt, bărbatul respectiv era cumnatul ei, dar cum săgetătorii omit aproape intotdeauna să mentioneze esentialul, a uitat să spună asta. Si-apoi, de ce ar fi trebuit să se justifice? Toti Săgetătorii se umplu de furie indignată atunci cand le e pusă la indoială integritatea. Sau o fi fost chestia aia cand el a vrut să o ia sora si pe sora lui mai mică la film cu ei, iar Săgetătoarea a trantit: "Dumnezeule, sper că n-o să stea tot timpul pe capul nostru si cand o să fim căsătoriti!". Poate că ei ii plăcea tanăra, dar teama jupiteriană de a fi sufocat de rude a provocat izbucnirea nesăbuită. Acum ii e dor de surioară la fel de mult ca de iubitul ei, dar e prea tarziu ca să explice ce a vrut să spună. Oricum, n-ar intelege nimeni.

Cu toată inteligenta ei logică, Săgetătoarea nu e niciodată pregătită pentru astfel de impasuri si astfel ajunge deseori intr-un desert al iubirii, fără să stie unde va apărea următoarea idilă si de ce. Iar atunci cand apare, nativa se teme să nu fie rănită si va afisa o detasare exagerată, incapabilă să ia pe cineva in serios, cu atat mai putin pe sine insăsi. Va flirta fără jenă, dar nu va avea de gind să transforme flirtul intr-o legătură stabilă sau eternă. Astfel va dobandi reputatia de femeie rece si lipsită de inimă. Un semn de foc nu e niciodată asa, dar cati bărbati stiu asta? Dacă o asemenea stare de lucruri o face să rămană singură toată viata, această femeie sigur nu va deveni o fată bătrană seacă si acrită, plină de resentimente. Tot i se va părea că viata e amuzantă si se va distra de minune. Va inlocui bărbatul cu o groază de pasiuni si hobbz-uri si se va bucura din plin de fiecare dintre ele.

Sigur, pe tine nu te interesează acest specimen, căci vrei să te insori cu o Săgetătoare. Ca si bărbatul zodiei, nativa e cam speriată de căsătorie. Va trebui să folosesti momeală foarte strălucitoare si colorată ca s-o convingi să-ti accepte cererea in căsătorie. E in largul ei si neconventională in relatiile cu bărbatii. Fiindcă se consideră egala ta, s-ar putea să-ti copieze comportamentul si să-ti imprumute puloverele. Dacă ii mai plac si sporturile sau campingul, s-ar putea să-ti fie greu să o deosebesti de "băieti". Dar vei reusi. in primul rand, puloverul tău stă altfel pe ea. Nu vreau să spun că jupiterienele sunt deranjant de masculine. Ele pot fi cele mai moi si feminine fete din cate ai imbrătisat vreodată. Doar că se intelege atat de bine cu atat de multi bărbati, incat te obisnuiesti să o vezi printre ei peste tot, mai putin la saună.. Deoarece e atat de onestă, s-ar putea să nu dea doi bani pe reputatia ei si să dispretuiască profund ipocrizia cerută in relatiile sociale. Dacă o intrebi, probabil că-ti va spune că faptul că vine acasă la miezul noptii nu e o dovadă de promiscuitate, asa cum sosirea la o oră decentă nu e o dovadă de inocentă. Ea stie că morala ei e ireprosabilă si asta e tot ce contează. Bineinteles că se inseală amarnic. Ce gindesc altii contează foarte mult pentru reputatia unei femei. Dar intelege-o si tu. Nu inseamnă că e usuratică si desfranată numai pentru că rade la cateva glume ale unor bărbati, de obicei fără să aibă habar despre ce e vorba (subtilitatea dublului inteles e deseori dincolo de intelegerea Săgetătorului).

Adevărul e că in sufletul ei e un copil increzător. Perceptia ei e atat de naivă incat e foarte vulnaribilă la lupi, escroci si mincinosi (insă numai cand e vorba de dragoste). Nu contează cat de inteligente ii sunt contraargumentele intr-o discutie sau cat de uluitor de logică poate fi. Toate astea n-au nimic de-a face cu inima ei. Mintea ei nu intră in discutie, căci e sclipitoare si se poate descurca in orice situatie de criză. Dar inima ei e lipsită de apărare, asa că e rănită destul de des.

Apropo! Femeia din Săgetător e cam stangace. uneori, cand o vei privi mergind pe stradă ca un cal pur-sange te vei gindi că e cea mai gratioasă femeie pe care ai privit-o vreodată. Asta pană cand se impiedică de o crăpătură in trotuar, se agată de taraba de fructe ca să-si recapete echilibrul si răstoarnă două lăzi cu portocale. Probabil că proprietarul o să injure, dar in scurt timp va da din umeri, ii va spune să o steargă si ii va mai da si doi struguri. starea de spirit solară a nativilor acestei zodii poate topi cele mai dure inimi. Din cand in cand, această fată iti va aminti de un cătel impiedicat, care dă fericit din coadă si ti se incurcă mereu printre picioare. Dar cătelusii sunt iubiti si hrăniti de multi oameni, nu? Cu o jupiteriană e ceva mai greu, pentru că are un apetit de speriat. ii plac mancarea si vinurile bune, hainele frumoase si ii place să călătorească la clasa intai. Săgetătorii sunt risipitori, cu conditia să nu aibă ascendent in Capricorn sau Fecioară. Banii de dragul banilor nu ii interesează si e nevoie de cateva lectii bune ca să-i inveti valoarea unei bancnote de 100.000.

 Nativa din viata ta poate lucra in show business, pentru că multe dintre ele sunt atrase de lumina reflectoarelor. Dacă e asa, asteaptă-te să pună cariera pe primul loc pană se satură de ea. Dulcele sunet al aplauzelor si emotia bisurilor vor suna pentru ea mai convingător decat orice declaratii romantice pe care i le poti face. Să n-o obligi niciodată să aleagă intre tine si posibilitatrea de a incanta multimi de oameni. După un timp ipocrizia si sclipiciul artificial al lumii spectacolului o va dezgusta si va da fuga acasă ca să incerce viata domestică asături de cineva real. Tu. Cineva care crede că sinceritatea e frumoasă si minciuna e urată. Tot tu. Dacă va renunta la o carieră nu va insemna că si-a scos pentru totdeauna aripile de la picioare. Acestea sunt prinse la călcaiele ei de la nastere. Microbul călătoriilor va fi mereu in preajmă, gata să-i dea "febra drumului". Du-o in vacante cat de des poti. Dacă nu, las-o pe ea să plece si ai incredere deplină in ea. Căci te iubeste pe tine, nu pe clovnii si muzicienii in devenire cu care ii place să piardă vremea.

Din cauza atitudinii ei detasate fată de dragoste si a retinerii ei fată de căsătorie ai putea crede că e lipsită de sentimente. Gresesti foarte mult. Va vărsa rauri de lacrimi la filme triste si va citi poezii cu ochii umeziti de emotie. Probabil că a păstrat fiecare bilet pe care i l-ai trimis, a presat florile pe care i le-ai cumpărat cand v-a prins ploaia pe stradă si biletele de la meciul de hochei unde te-a intalnit.

Cat despre talentele ei de gospodină... fii bărbat! Adună-ti curajul si răbdarea. Săgetătoarele se plictisesc de moarte stergind praful si spăland pe jos. Va ura aceste lucruri cu inversunare. insă atunci cand va avea o casă a ei, probabil că-si va inghiti dezgustul. va prefera, totusi să-i iei o menajeră, de indată ce-ti permiti. Dacă nu, casa ei va sclipi oricum, in ciuda resentimentelor stăpanei. Mamei ei nu-i va veni niciodată să creadă că acel copil ingălat lustruieste cu ceară măsuta de cafea. Mandira si logica jupiteriană sunt adevărartele motive. Femeia aceasta simte nevoia să fie inconjurată de frumusete si curătenie pentru a se simti in largul ei. Mai devreme sau mai tarziu, ea va intelege că, dacă nu spală linoleumul, nimeni altcineva nu o va face.

Gătitul? Păi... nu poti fi niciodată sigur. Poate ar fi mai bine să mancati in oras in weekend. Dacă reuseste să prepare niste mese omenesti in timpul săptămanii, doar nu te astepti să-i iasă la fel si sambăta si duminica. Dacă nu au ascendent in Taur, Rac sau Capricorn, majoritatea femeilor din Săgetător nu sunt tocmai extaziate să petreacă ore in sir in bucătărie. Dar poate să incropească un desert delicios si rafinat cand incearcă să te scoată dintr-o stare proastă. Toanele ei pot fi o adevărată teroare, dar sunt rare si durează atat de putin incat abia dacă vei avea timp să le observi. Cand e intr-adevăr jignită, limba ei va sfichiui ca un bici sarcastic, dar va uita ce a spus aproape inainte să termine propozitia si apoi nu va intelege de ce vrei să discuti despre asta. Această femeie nu e partenera potrivită pentru un bărbat melancolic, posomorat. Pesimismul si mohorala o imbolnăvesc la propriu.

Probabil că cei mici isi vor adora mama. O dată ce va trece peste teama ei initială de responsabilitate, va schimba scutece si va face copilului baie cu profesionalismul unei asistente calificate. Săgetătoarea va fi prietena copiilor ei, se va juca cu ei si cei mici vor primi o doză sănătoasă de optimism si remarci fără ocolisuri. Le va citi povesti si ii va lua prin surprindere cu picnicuri inopinate in pădure, in căutarea celor trei ursuleti (in adancul sufletului, si ea e aproape convinsă că acestia locuiesc in pădure). Dacă nu-i vor găsi, mama jupiteriană le va spune copiilor că toată povestea e o minciună, dar numai după o căutare atentă sub fiecare brad. Progeniturile ei vor fi bine imbrăvate, dar nu pretioase, si vor invăta cateva trucuri neconvenaionale de la mama lor, cum ar fi plimbatul descult pe o carpă cu picioarele muiate in vopsea ca să faci draperii cu amprente. Ei, măcar nu ai să ai o casă plină de conformisti. Nativa s-ar putea să tindă să nu impună o disciplină prea strictă copiilor, cu exceptia cazurilor cand e obosită sau furioasă.

Nimeni nu e o gazdă mai gratioasă decat femeia din Săgetător, nici măcar surorile ei din Leu, care sunt campioane in materie de viată socială. Dar atitudinea prietenoasă, veselă, a jupiterienei ii face pe toti să se simtă bineveniti in casa ei, de la gunoier la seful tău. Această femeie sparge gheata imediat chiar si la cele mai scortoase evenimente sociale, dar probabil că va si face cateva sprancene să se ridice dezaprobator.

Atata vreme cat nu incerci să o sufoci si n-o faci să se simtă prinsă in capcană, femeia ta din Săgetător iti va dărui loialitatea, increderea si afectiunea ei. cele trei sunt inseparabile, căci această femeie nu poate dărui dragoste fără prietenie.

GIOhnny
Fac atestate si proiecte in PASCAL si Delphi la cerere
Tel: 0741184881
E-mail: gfc_programers@yahoo.com